a.pokryszyn
|
Witam. Podglądam sobie po cichutku. Widzę, że na tym etapie pominął Pan podstawę drążka pilota (tj. cz. 9a) i się zastanawiam, czy to celowo, czy też przyjął Pan inną koncepcję na jej wklejenie. Mogę podpowiedzieć od siebie, że cz. 31c (wewnętrzna oklejka poszycia kabiny) posiada owalne pole, które obrysem odpowiada zaznaczeniu na zewnętrznej części poszycia kadłuba, w miejscu gdzie przewidziany jest drut imitujący napęd lotek. W przypadku montażu owego drutu o wybranej przez sklejającego dłuższej długości tj. do podłogi kabiny (instrukcja przewiduje opcję krótszego drutu o długości od dolnego poszycia skrzydła do zewnętrznej części poszycia kadłuba), to rzeczone pole w cz. 31c trzeba przenieść i wyciąć po przeciwnej stronie. Oczywiście można też, najzwyczajniej przebić otwór już po wklejeniu tej części. Nie wiem jak jest w przypadku laserów, ale przy szkielecie skrzydeł pierwsza para żeber tj. cz. 47L, P posiada niepotrzebne wycięcie na wpust elementów usztywniających tj. cz. 53L, P i cz. 54L, P. Mam jeszcze pytanie co do kształtu cz. 1, bowiem brak jest zdjęcia od dołu. Czy wklejona część, posiada załamania widoczne w bocznym rzucie na rysunkach montażowych nr 1 i 2.
--
|
|