Kilmister
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 9 Galerie - 26
- 3
|
Witam, przedstawiam galerię skończonego "przed chwilą" modelu samolotu Nakajima Gekko wydanego przez GPM. Model jakoś tak mało popularny, myślałem o nim od momentu pojawienia się na rynku. W końcu jest. Model jest bardzo dobrze opracowany, ale niestety nie pozbawiony kilku dość istotnych błędów, które są jednak do ogarnięcia, ale niektóre mogę wprawić w konsternację. Jest dość trudny - kadłub, duże, nie podzielone skrzydła (krawędź natarcia ok. 23 cm), oszklenia, gondole podwozia czy osłony silników wymagają sporo uwagi. Przy sklejaniu korzystałem z wręg wyciętych laserem (plus dodatkowe drobne elementy do pomalowania - super), wykorzystałem gotową owiewkę i żywiczne koła. Jeżeli ktoś decydowałby się na klejenie to "niespodzianki" czekają przy sterze pionowym, gondolach podwozia (odwrotnie zaznaczone klapy podwozia, lewa na prawej gondoli i na odwrót) oraz oprofilowaniach (bez ingerencji skalpelem w oryginalne części nie obejdzie się). Mimo to uważam, że wycinanka bardzo jest godna polecenia, jest świetnie przemyślana.
--
Post zmieniony (23-12-22 15:15)
|