FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4 
30-01-25 17:48  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
Majk79   

Łezka się kręci za Kangurkiem. Czy to będzie tylko jedno malowanie? Jakieś inne projekty Kangura kończysz?

30-01-25 20:30  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
Majk79   

W skrzydłach miał chyba jakiś uzbrojenie , podobnie jak w wieżyczce i wysuwanym podbrzuszu...

30-01-25 23:18  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
misiek76 

Na Forum:
Galerie - 2

Tak, to faktycznie wielka strata, ze nie ma z nami Kangaroo. Po dwa kaemy w każdym skrzydle, jak myśliwiec. Co ciekawe, bez wylotów łusek - w bebechach łuskozbieracze. Nie wiem, czy będą chętni, by skleić SAAF.. zobaczymy, czy zażre. Na razie chcę sprawdzić poprawność francuza, trzeba zrobić instrukcję i ponumerować części. Wydaje się to proste, ale to w cholerę niewdzięcznej roboty. Co dalej - zobaczy się; dzięki modelowi nauczyłem się maaasę rzeczy w inkscape.

31-01-25 11:19  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Może zażre. Marylandy SAAF z innymi dywizjonami wykorzystywano jako myśliwce do przechwytywania Ju52 transportujących zaopatrzenie na Kretę. Tak więc stałe kaemy znalazły zastosowanie.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

01-02-25 11:02  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
misiek76 

Na Forum:
Galerie - 2

Bardzo ciekawa informacja :)

01-02-25 13:44  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
Majk79   

Będę doglądał wątku, bo to ciekawy temat. W dodatku naszego zmarłego kolegi Kangu. Fajnie by było aby model.mial jakiś uzbrojenie, wieżyczka plus dolne stanowisko, bo gdyby skończył jak bezpłciowa ameba to trochę słabo. Co do kolejnego malowania brytyjskiego też jestem za.

02-02-25 12:17  Odp: [R] Martin Maryland skala 1:33, projekt wlasny
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Informację zaczerpnąłem ze strony samolotypolskie.pl . W działaniach "myśliwskich" oprócz brytyjskich, miały brać udział dywizjony SAAF: 12, 14. (przemianowany na 24. Dywizjon SAAF), 21 i 60. Malowanie Marylanda jest tego samego typu co Curtiss Hawk z Answera. Nie doszedłem z jakiego dywizjonu jest hawk answera ale modele utworzą ciekawy tandem samolotów amerykańskich ale zasadniczo nie używanych przez amerykańskie lotnictwo. W/w strona podaje też interesującą informację, że w zakładach SNCAN (dawniej Potez) w Casablance pracownicy PLL LOT wykonywali montaż i naprawy 200 amerykańskich samolotów Curtiss "Hawk 75" i Martin 167 "Maryland".

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

Post zmieniony (02-02-25 15:34)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 4Strony:  <=  <-  1  2  3  4 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024