StuGu
moderator
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 13
Grupa: GEKO
|
Dziękuję Wam za podtrzymywanie starego dziada na duchu:-)
Prawda nie jest aż tak piękna, bo retusz przyklejonych ryfli był właściwie skazany na porażkę z powodu moich "sejsmicznych rąk":-) Ale był on jedna sensowną opcją z uwagi na - i tak długi - czas takiej operacji:-)
W dużym powiększeniu i sztucznym, wyolbrzymiającym wszystko świetle, ten "wspaniały" retusz wygląda tak:
Nie zamierzam się jednak biczować, bo okiem nieuzbrojonym w żadne lupy, odbiór nie jest taki dramatyczny:-) Farby inaczej odbijają światło i zawsze będą się różnić pod mikroskopem od druku - tutaj niczego nie zmienimy:-)
Na przykład te duże fleki po lewej stronie zielonego paska kamuflażu to zamalowane miejsca przyklejenia drobnych elementów, a nie przypadkowe omskniecie się pędzla:>
Przed całą operacją starałem się dopieścić kolory retuszu, aby jeszcze bardziej były zbliżone do tych na modelu, ale do idealnych brakuje im jednak wiele. Zresztą już wcześniej poprawiałem je niejednokrotnie
Reasumując z efektu jestem dość zadowolony, a to co właśnie pokazałem, jest pewnego rodzaju prowokacją:-)
Następnym razem spróbuje poprawić dokładność retuszu, aczkolwiek chyba faktycznie nie zapaskudziłem całości.
Mając na względzie, że na błotnikach znajdzie się niemało wyposażenia, pójdzie na to zapewne wash i inne specyfiki, efekt końcowy może być całkiem ciekawy:-)
Trzymajcie kciuki, abym nie schrzanił składania tego wszystkiego do kupy, chociaż błotniki wymagają jeszcze trochę pracy:-)
--
StuGu
Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / StuG Ausf. F
Relacja/galeria - ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy
Post zmieniony (12-05-24 20:51)
|