pikowski
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 13 Galerie - 1
|
Dzięki za zainteresowanie :)
Pablos:
Oznaczenia pod słupki fajnie mieć, ale wymierzenie samemu mniej-więcej odstępów nie jest dużym problemem.
Maverick:
Dzięki, znam już tą stronę :)
Znalazłem też rendery modelu 3D które ktoś wykonał, ale widać że w niektórych miejscach pofantazjował. Niemniej jednak mogą się przydać do rozwiania jakichś wątpliwości: https://3dhistory.de/wordpress/3d-models/hmas-sydney/
SeWo77, Waldek K:
Planuje trochę wzmocnić kadłub. W części podwodnej pewnie powklejam trochę dodatkowych pasków tektury pomiędzy wręgi, nad wodą chyba tylko nieco wręgi pogrubię. Wszystkie elementy poszycia będę też kleił na paski lub podklejki z tektury 0,2mm. Powinno wystarczyć.
jhradca:
Tak, to byłaby ciekawa prezentacja. Sam też widziałem tylko bardzo ogólne rysunki Kormorana, ale kto wie czy ktoś kiedyś nie wygrzebie czegoś lepszego z jakiegoś archiwum.
Wyciąłem i przymierzyłem na sucho elementy poszycia. Wygląda to nie najgorzej. Tak z 1-2mm trzeba będzie zeszlifować na długości kadłuba a plamy kamuflażu nie do końca się zgrywają na dziobie ale poza tym wygląda OK. Wbrew numeracji części wygląda na to, że poszycie dna jest z burtami na zakładkę, co nieco upraszcza sprawę. Instrukcja o tym nie wspomina choć też sugeruje kolejność klejenia najpierw dno potem burty.
|