Winek
Na Forum: Relacje z galerią - 8 Galerie - 16
- 10
|
Witam Kolegów
Bardzo Wam dziękuję za obecność.
Ryszard – bardzo dziękuję za uznanie i miłe słowa; oczywiście prace trwają, może z czasem coś poprawię, chociaż zawsze „lepsze” jest wrogiem „dobrego”.
Najger – nie bądź taki skromny, budujesz piękne modele, niejednokrotnie już przeze mnie podziwiane; zgubienie tych 3 mm wymagało przerobienia szkieletu w części dziobowej; przesunięcie poszycia widać na mijających się łączeniach poszycia dna i burt – pionowa linia łączenia powinna według instrukcji przebiegać bez uskoków w poprzek całego kadłuba, a wyszły przesunięcia; podzielam Twoje zdanie co do zapasów kolorów, elementów poszycia, niektórych trudnych części w całej rozciągłości, w wielu wydaniach ten mankament występuje; pomysły na naprawę czy uzupełnienia braków może być kilka w tym Twój z innych części, bardzo dobry; przedstawioną konstrukcję usztywnień zastosowałem po raz pierwszy, jest dość pracochłonna ale bardzo skuteczna, powstała z inspiracji ZbiG’a i możliwe, że będą ją stosował w następnych modelach; skorupę poszycia również zastosowałem po raz pierwszy, a pomysł narodził się przypadkowo – przymierzyłem do siebie pary przygotowanych części poszycia i zadowolony jak pięknie się schodzą postanowiłem je skleić w większą całość i wyszło dosyć dobrze, po nałożeniu na szkielet i przyklejeniu załamania połączeń zbytnio się uwidoczniły, może z powodu wilgoci?; warto nadal poeksperymentować; nie zatrzymuję się, uzbrajam kadłub w brakujące na nim elementy; z pewnością gdzieś się zobaczymy.
Żółtodziób – serdecznie dziękuję za uznanie i słowa pocieszenia.
97 – właśnie w tym rzecz, że buduję w standardzie, a to nie zawsze wychodzi jak by człowiek chciał; dzięki za miłe słowa
Prace wyposażeniowe na kadłubie trwają.
--
Pozdrowienia dla wszystkich
Winek (WiesławK)
|