FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 48 z 50Strony:  <=  <-  46  47  48  49  50  ->  => 
30-06-24 13:34  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Spychacz 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 2

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

O tak. Ja też na pewno zakupię. Takich projektantów trzeba wspierać. Mimo, że RM nie leży w kręgu moich zainteresowań.

--
Relacja: MAYA
Relacja z galerią: ARIZONA , NAGATO , FUSO
Galeria: RICHELIEU , KING GEORGE V
Slayer \m/

30-06-24 15:04  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
xoxsc 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1

Siemano po latach Cordel i dopiero teraz zauważyłem przeglądającc forum po długiej przerwie, czyli od 2016 r i nie spodziewałem się,. że kleisz testowo :)

30-06-24 21:43  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
wieslaw_ 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

Cordel gratuluję ukończenia tego pięknego modelu, naprawdę świetna robota.

--
Relacje: IJN Fuso, ORP Piorun
Galerie: ORP Piorun,
Poradniki: Przygotowanie do druku 3D

03-07-24 12:01  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Cordel 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2

Dobry,
dzięki wszystkim za miłe słowa i docenienie mojej roboty ;)

97 póki co, o cenie wycinanki nie rozmawiałem.
Objętościowo wyjdzie dość spora, ale mam nadzieję, że jej cena nie będzie "zwalać z nóg" :P

siedem tak, powstaje już pewien prosty i niszowy projekcik dla jednego z GEKOnów ;)
Od większych projektów na pewno robię dłuższą przerwę.
Zatęskniłem również za "normalnym" klejeniem. Tyle fajnych wycinanek powstało w ciągu ostatnich kilku lat :P

xoxsc no cóż, mając podstawowe umiejętności do "klikania w kąkuter" chciałem spróbować czegoś nowego.
Wartało również sprawdzić, czy projekt po "przelaniu" na papier się zgadza, stąd sklejanie modelu testowego ;)

Trzy zalegające fotki.

Trap:

Częściowo złożony samolocik:

Powoli można to doklejać do reszty modelu ;)

Jakąś skromną relację z podwodniaka pewnie zrobię.

Dziękuję i pozdrawiam :D

--

Post zmieniony (03-07-24 12:31)

03-07-24 20:08  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Sven 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 2
Galerie - 6

- 3

Obok Zary jest to świetny model, aczkolwiek Zara ładniejsza. Trzeba Rajmonda dokończyć.

--
Sven

HMS Ark Royal

22-09-24 21:59  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Cordel, skontaktuj się ze mną na maila z mojego profilu. W Twoim nie ma ;-)

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

23-09-24 07:32  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

Arkusz z aksonometrią wydrukowałbym i powiesił na ścianie
Proste łał a nawet "o w mordę jeża!" nie oddaje jego piękna

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

23-09-24 17:15  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Hubert 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 2

Jest moc
Bardzo duży wkład pracy, na pewno warto było czekać

--
Jak na razie only Royal Navy choć nie wykluczam IJN

03-10-24 09:47  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Paragraf 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Patrząc na projekt Cordela odnoszę nieodparte wrażenie, że jest to taki projekt - modelarsko kompletny. Jest to model na tyle dobrze opracowany, że modelarz niewiele musi dodawać od siebie, poszukując materiałów źródłowych choć z pewnością znajdą się tacy mistrzowie, którzy tu i ówdzie coś zwaloryzują, dodając coś, czego normalny modelarz rozumem i palcami nie ogarnie. Niezależnie od tego, że pewnie modelu nigdy nie skleję, ale kupię go choćby z tego powodu, aby zachwycać się jakością wykonanej pracy. A cena też nieistotna, zawsze można przyoszczędzić na parówkach dla dziecka😊 Poza tym, dobrą pracę należy cenić więc musi ona sporo kosztować. Czekam z niecierpliwością na pojawienie się tego projektu w wersji drukowanej.

--
Mało casu, kruca bomba, mało casu.

24-04-25 11:45  Odp: [R] Ciężki krążownik Trento, 1:200. Wątek merytoryczno-zagadkowy z modelem w tle
Cordel 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2

Dzień dobry,
nieco ponad rok temu xD obiecałem zrobić modelowi jakąś skromną galerię.
Klejenie ustało na około 80 - 90% całości (strzelam) i raczej już nic na nim nie przybędzie :P
Mamy do czynienia po prostu z kolorowym modelem testowym, a te rządzą się swoimi prawami ;)

Kusiło swego czasu, by skończyć reling do końca przynajmniej po tej bardziej kompletnej stronie, ale ostatecznie wymieNkłem i chyba brakło motywacji :D
Olinowania w zasadzie też brak, przez co model wizualnie sporo traci, ale średnio sobie wyobrażam rozpinanie tego na papierowych rejach :/
Użycie fototrawek powinno rozwiązać problem, ale wtedy nie miałem do nich dostępu. Tak, lenistwo i znużenie jednym tematem też pewnie miało tu swój udział ;)

Wygląda to, jak wygląda. Starałem się zrobić kilka ciekawych ujęć całości, niestety w niektórych aparat nie wszędzie złapał ostrość.
Swego czasu pozbyłem się również lepszego tła do zdjęć i musiałem się ratować cienkim, białym papierem.

Dziękuję i pozdrawiam ;)

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 48 z 50Strony:  <=  <-  46  47  48  49  50  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024