syjek
Na Forum: Relacje w toku - 1 Galerie - 2
|
jhradca: jest takie stare, mądre przysłowie: "Jak Cię widzą, tak Cię piszą".
Tak, oczywiście - styl i kultura wypowiedzi Ramma jest tak skandaliczna, że całkowicie przyćmiewa ich wartość merytoryczną, nawet jeśli ma ona "wartość dodaną".
Problem z tym Panem nie jest od dnia dzisiejszego, ale rzekłbym "od zawsze" - i nic się w tym aspekcie nie zmienia.
I nie piszę tu jako wydawca, broniący innych wydawców - tylko jako zwyczajny, uważający się za osobę kulturalną - człowiek.
Na tym forum jest wiele mądrych i pożytecznych dyskusji, które prowadzone są w sposób cywilizowany.
Czasami bolesnych dla wydawców i autorów modeli (w tym mojej osoby), ale absolutnie akceptowalnych co do ich formuły.
Tak to forum powstawało i tak to drzewiej bywało. A teraz?
Czy zauważyłeś, ile osób zajmujących się projektowaniem i wydawaniem modeli nie udziela się już na forum?
Zgadnij dlaczego?
Ja nie sugeruję, aby wszyscy kupowali nowe modele jak leci, ale jak już ktoś tu napisał - mówimy o kartonowych modelach, a nie lekarstwie na raka.
Tu jest wielka i zasadnicza różnica.
Dopóki styl wypowiedzi Ramma nie ucywilizuje się i nie osiągnie poziomu kulturalnej dyskusji (a w to niestety nie wierzę), wartości merytoryczne jego wypowiedzi, przynajmniej dla mnie, nie liczą się. Sorry - mam do tego prawo.
Jeżeli Tobie jego styl nie przeszkadza - dyskutuj z nim.
--
Post zmieniony (17-12-20 17:02)
|