Cordel
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 3 Galerie - 2
|
Witam wszystkich, po dość długiej przerwie. W założeniu miał być to szybki model odpoczynkowy od Messera, ale oczywiście nie pykło... Rozpocząłem go w połowie sierpnia 2018, skończyłem w marcu 2020, w międzyczasie mając trzymiesięczną przerwę spędzoną przy czymś jeszcze innym ^^ Relację w zasadzie planowałem od początku, zdjęć mam całkiem sporo. Niestety, część straciłem razem z telefonem, głównie było tam powstawanie układu napędowego i sterów. Trzeba będzie cyknąć nowe, niestety już ukończonego :) Ale do tego etapu jeszcze daleko.
Model w zasadzie miał być eksperymentem, głównie sposób budowy kadłuba. Plan był taki, by "nawlec" sklejone w pewnym stopniu poszycie na szkielet. Mogę zaspoilerować, że nie wszystko poszło tak jak chciałem, kilka razy chciałem zaprzestać budowy, ale ostatecznie jakoś dociągnąłem temat do końca. Będziecie mieli więc okazję zobaczyć, jak dotychczasowy samolociarz bierze się za okręt :P
Relacja będzie wyjątkowo na jednym forum, mam nadzieję, że powinna pójść dość szybko.
Tradycyjnie okładeczka:

Fotka oryginału (prawdopodobnie). W relacji pojawi się również parę zdjęć z epoki, może komuś się przydadzą :)

..i poczatki prac, czyli wycięte i częściowo sklejone poszycie.

Pokusiłem się o uplastycznienie poszycia pod otworami i podklejenie papierem od spodu. Niestety, w poźniejszym etapie narobiło to sporo komplikacji przy formowaniu i dopasowywaniu do szkieletu :/

Na pierwszy wpis może wystarczy. Do zobaczenia, mam nadzieję wkrótce :)
Pozdrawiam
--
Post zmieniony (26-03-21 11:52)
|