rowin
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 6 Galerie - 1
|
To samo się tyczy części 65e, 63f, 66a itd. Jeżeli chcesz zachowywać pole białe w miejscu gdzie będzie naklejana kolejna część, to daj chociaż pół milimetra marginesu koloru. Często przy wycinaniu gdzieś ten skalpel ucieknie i trzeba się później babrać z retuszem. A tak by było z głowy.
I wiem, że pewnie jest za późno. Ale w przypadku, jakby ktoś chciał robić model z zamkniętymi klapami do lądowania, to zmuszasz go do karkołomnego spasowania klap do płatowca i później jeszcze krawędzi spływu. Nie lepiej by to było przewidzieć jako element z zamkniętymi klapami z ewentualną odcinką w celu ich otworzenia i z zapasowymi klapami oddzielnie? To samo było w garbatym jaku AH, zamiast zrobić zamalowane klapy w płatowcu, było białe pole do wycięcia i klapy do dosztukowania, co naprawdę nie jest łatwe do wykonania.
Fajnie by było mieć też zapas koloru. Ja często go używam przy doróbkach jakiś nieprzewidzianych w projekcie elementów, na przykład przy waloryzacji kokpitu, tak aby nie malować.
Mam nadzieję, że nie traktujesz tego co piszę jako czepialstwa. Po prostu fajnie by było mieć model z wysokiej półki, szczególnie teraz.
Post zmieniony (16-09-20 22:46)
|