Viz
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 6 Galerie - 3
|
Cześć,
dziś chciałbym pokazać ostatnio ukończony model polskiego samochodu pancernego wz. 34 z Kartonowej Kolekcji. Model miał być kolejnym z cyklu mały, prosty i szybki, oczywiście tak nie było, a sama budowa była dość pracochłonna. Wszystko raczej elegancko do siebie pasowało i kleiło mi się ten samochód bardzo przyjemnie. Większość elementów jest prosto z wycinanki, jedynie koła uzupełniłem o bieżnik wycinany laserowo.
Kilka rzeczy jednak mi nie wyszło i było okazją do nauki:
- zewnętrzna i wewnętrzną stronę drzwi bocznych i tylnych skleiłem ze sobą klejem BCG, o ile z bocznymi nic za bardzo się nie zadziało to tylne się wypaczyły i są pofalowane, nawet tydzień pod stosem książek nie pomógł.
- oklejając od zewnątrz wewnętrzna część wieży, zabrakło mi ok. 2mm na zewnętrznej oklejce tak żeby się ze sobą zeszła i musiałem ratować się zapasem koloru i maskowaniem szczeliny, na szczęście jest to z tyłu wieży. Prawdopodobnie jakbym miał robić to drugi raz to chyba bym porozcinał wszystkie zewnętrzne ściany wieży i oklejał je pojedynczo.
- w dalszym ciągu mam problem z formowaniem obłości z "listków" i co niektóre felgi wyglądają na nieco wymęczone.
Mimo wszystko jestem zadowolony z efektu, a wkrótce ruszę z relacją nieco większej pancerki. Zapraszam do galerii:
--
|