Dominik
Na Forum: Relacje z galerią - 3 Galerie - 1
W Rupieciarni: Do poprawienia - 5
|
Minęło dużo czasu, ale model wbrew pozorom nie wylądował w koszu. Po prostu lato nie sprzyja modelarstwu. Rower kusi bardziej niż siedzenie przy biurku i grzebanie przy modelu.
Prace były bardzo powolne, ale były. Zrobiłem elementy metalowe bunkra oraz całą bryłę wieży, chociaż bez detali i tej właściwej górnej płyty. Retusz jaki jest każdy widzi i o ile na wieży ujdzie, tak na drzwiach, nitach itp. już mi nie wyszedł. Co prawda gdy namieszałem farbę to uznałem, że jest to najlepiej dobrany kolor jaki kiedykolwiek zrobiłem. Farba wyschła i efekt dalej był dobry, niestety po ponownym namoczeniu, aby już retuszować, wyszła o wiele za jasna. Widocznie użyłem jakiejś badziewnej plakatówki. Teraz jak na to patrzę to ewidentnie miałem poprawiać od razu, a nie liczyć że jakoś to będzie. Chyba czas najwyższy jednak udać się do papierniczego po tempery :)
Do modelu nie mam zastrzeżeń. Miałem tylko mały problem z zawiasami. Musiałem je nieco podkleić od strony ściany bunkra bo inaczej nie dałbym rady zamontować ich zgodnie z rysunkiem. Pewnie jakaś kumulacja moich niedokładności.
Gdyby kogoś interesowało to retusz nitów wykonałem według sposobu z tej relacji: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=11055

--
"Wielka Brytania zawsze walczy do ostatniego żołnierza swoich sojuszników"
Post zmieniony (25-02-25 09:12)
|