Kuba2025
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 2 Galerie - 3
|
Dzień dobry,
Chciałbym przywitać się z forumowiczami moją pierwszą galerią której bohaterem jest model Pantery G z wydawnictwa GPM. Sam model jest już leciwy i dobrze znany zainteresowanym, więc nie będę go opisywał.
Co do mojej osoby, modelarstwem zajmowałem się w podstawówce i szkole średniej. potem nastąpił długi okres hibernacji z racji obowiązków zawodowych i prozaicznego powodu - braku miejsca na warsztat. Był to okres gromadzenia modeli w ramach tęsknoty za dawnym hobby. Po wielu latach w końcu udało się wygospodarować czas i kąt na dawną "miłość" W ramach rozruszania palców na matę trafił niniejszy model. Celem było odświeżenie umiejętności pracy z kartonem przed kolejnymi, bardziej skomplikowanymi projektami. Mam świadomość własnych błędów merytorycznych (śruby na włazach i pokrywach), i technicznych (podklejenie ekranów tekturą zamiast katonem, trochę przydługa lufa), niemniej od czegoś trzeba było zacząć.
Model w standardzie, z laserowymi gąsienicami, z lekko przyprószonym pigmentem podwoziem i ekranami bocznymi, oraz dodatkami waloryzacyjnymi (śruby, siatki).
Zapraszam do galerii i komentowania.
Post zmieniony (07-03-20 22:03)
|