Rzeznik
Na Forum: Relacje w toku - 3 Galerie - 9
|
Sekcja odpowiedzi:
@Mucha: Jak to mówią: co się zobaczyło to się nie odzobaczy ¯\\\_(ツ)\_/¯ A tak poważnie to dzięki za miłe słowa. Udostępnić mogę bez problemu bezpłatnie, ale obawiam się, że tylko ja go potrafię skleić (czytaj: brak numeracji części i instrukcji, a i pewnie wyjdą liczne błędy)
@Jaroslav: To zaszczyt dla mnie widzieć Cię tutaj. Szukając materiałów oczywiście, ze trafiłem na Twoją epicką relację budowy. Mam nadzieję, że bardzo krytyczny nie będziesz, a może i czasem pomożesz :)
Co do malowania: zostanę jednak przy francuskim, bo preferuje modele w swoich „narodowych” malowaniach.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No to lecim dalej:
Elementy miski olejowej (filtr oleju?):

Głowica została uzbrojona w różne „przyłacza”, m.in. obiegu wody oraz kolektora wydechowego:

Musiałem powycinać otwory pod świece, o których zapomniałem. Nie wyszły idealnie, ale i tak zostaną przysłonięte przez przychodzące tam elementy.
Powstał prototypowy popychacz zaworów (?) – tak, te krople to moje łzy:
I cała rodzina w komplecie:

Tym samym mam już bryłę silnika:
A na podłodze pojawiły się konstrukcje na których spocznie podłoga przedziału bojowego:

Generalnie jak widać używam dość branżowej nomenklatury, ale tak naprawdę nie znam się na mechanice tylko udaję ,że wiem o co chodzi. Także proszę ludzi mających o tym pojęcie o trzymanie nerwów na wodzy i ewentualne wyprowadzanie z błędu :)
Do zobaczenia w następnych odcinku, w którym powalczymy z następnymi duperelami do silnika. Jeśli Ci się podobało to daj łapkę w górę i zasubskrybuj :)
--
Ukończone: PaK40 | Type 2 Ka-Mi | L6/40 | Renault FT | T34-85 | Crusader Mk.III | HL-2 Haroldek
Na warsztacie: plastik
Post zmieniony (28-03-24 09:29)
|