Kruszyna
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 1 Galerie - 3
W Rupieciarni: Do poprawienia - 1
- 1
|
Witajcie,
ze względu, że A7V strasznie mnie wymęczył, podjąłem decyzję o budowie dwóch modeli jednocześnie. Przy okazji nauki projektowania wycinanki na przykładzie Mark I, na tapet wziąłem klasykę gatunku - Tygryska od Hala ;)
Posiadam dwa egzemplarze tego modelu. W dwóch różnych wydaniach - z wolarką wnętrza oraz bez warloki. Oczywiście zacząłem lepić tego waloryzowanego.
Przykładowe zestawienie tych samych arkuszy z różnych wydań.
Wspomogę się również laserami.
Idąc za radą Pana Leszka z FB grupy Kartonowe Perełki. Nie zacząłem modelu zgodnie z instrukcją, tylko od elementów mało widocznych, na których poznam charakterystykę papieru, na którym wydrukowany jest model. No i było to dobre posunięcie, ponieważ zastałem zaskoczony przez strasznie pancerny karton - do naginania elementów musiałem użyć pierwszy raz metody pocieniania kartonu. Zazwyczaj kładę cześć na podświetlarce i na lewej stronie przyjeżdżam z 5x igłą i wszystko zagina się elegancko - w tym wypadku nie dało to porządnego efektu ponieważ wydruk zaczął pękać.
Dzięki temu, nauczyłem się nowej techniki i tak powstały dwie pary zbiorników paliwa oraz akumulatorów :)
Kiedyś podczas przeprowadzki, zgubiłem cztery wycięte elementy wersji waloryzowanej. Dokładnie chodzi o elementy nr: 3, 4P, 4L oraz 29. Czy ktoś z Was posiada te arkusze i nie są mu potrzebne? Jeśli tak to czy jest ktoś w stanie je odstąpić/odsprzedać lub przesłać skan?
Post zmieniony (01-10-23 17:17)
|