Borowy
Na Forum: Relacje z galerią - 13 Galerie - 3
- 2
|
Witam. Mimo, że Tygrys jeszcze nie skończony :( rozpocząłem budowę drugiego modelu, czyli Stara 25 ,,sikawkę" :) Jest to taki powrót do moich dziecięcych lat, gdy dziadek i ojciec działali w OSP, a ja z innymi dzieciakami mieliśmy radochę jak mogliśmy posiedzieć w samochodach, właśnie Starach 25, nie mówiąc już o tym jak nam druhowie włączyli sygnały lub dali hełmy do noszenia :) Kiedyś zakupiłem wycinankę Stara 25 skrzyniowego wraz z ,,laserkami" i chciałem go przerabiać na wóz straży pożarnej, ale dowiedziałem się, że takowy będzie wydany więc poczekałem, zakupiłem i teraz skrzyniowy będzie ewentualnie dawcą części, które skopię przy pożarniczym. Model będzie tradycyjnie już dla mnie malowany i coś tam może delikatnie przerobię lub dodam. Dość gadania, na początek okładka.

Ramę, silnik i inne duperele, których nie będzie widać robię z tego co zaproponował autor wycinanki w dość uproszczonej wersji.

I pierwsza warstwa podkładu, żeby było wiadomo co przeszlifować.

Przednie koła, które wykonuję inaczej niż przewidział autor. Bok opony zamiast dwóch pasków robię z ,,wafielka" od piwa :) Teraz będzie to nasączone SG i przeszlifowane.

I to by było dzisiaj na tyle.
--
Post zmieniony (19-03-18 18:34)
|