Kilmister
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 9 Galerie - 25
- 3
|
Cześć,
ponad rok minął od mojej ostatniej obecności w Galerii. Rok, w którym pokonał mnie (ale nie do końca...) model Tatry i kilka miesięcy braku weny.
Po przerwie na warsztat trafił najnowszy Me 109 z Kartonowej. Zdecydowałem się na KK ponieważ po dłuższym okresie czasu bez skalpela w ręku chciałem sprawdzić się na czymś, pewnym, dobrze zaprojektowanym i bez przesadnej detalizacji. Model spełnił moje oczekiwania w 100%, jest świetnie spasowany. Najwięcej kłopotów sprawiło mi ukształtowanie i przyklejenie oprofilowań skrzydło-kadłub. Model jest sklejony bez waloryzacji, jedynie golenie (metalowy pręt) oraz światła pozycyjne i na sterze kierunku wykonane są inaczej niż przewiduje wycinanka. O samym samolocie nie będę się rozpisywał, pokazany tutaj to maszyna którą latał Erich Hartmann, malowanie z listopada 1944 r. Wersja G-6 to najliczniejsza odmiana Messerchmitt'ów. Robiąc zdjęcia "eksperymentowałem" z różnymi kolorami tła, stąd tyle fotek... Ciekaw jestem Waszej opinii, które najlepiej komponuje się z modelem.
Życzę Wszystkich Spokojnych, Pogodnych Świąt oraz mnóstwa Fantastycznych Modeli w Nowym Roku
--
Post zmieniony (01-01-18 12:12)
|