Demon
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 50 Galerie - 15
W Rupieciarni: Do poprawienia - 3
|
Nawet nie wiadomo kiedy dotarłem do końca budowy StuGa. Odkąd się ukazał, bardzo chciałem go mieć…a więc w tej chwili mogę zawiesić modelarstwo na kołku…żartowałem ;)
Co by tu napisać. Model kleiło się całkiem sympatycznie, miał kilka błędów czy problematycznych momentów, ale nie spowodowały one, że odbiór całej wycinanki byłby negatywny – jest wprost przeciwnie, jestem z niej zadowolony (nie mylić z moim wykonaniem modelu, bo to jest odrębny temat).
Model uzupełniłem o trochę elementów, typu nity czy śruby oraz jakieś drobiazgi przy otwartych lukach i klapach celem uplastycznienia. No i beczka ukradziona z Mercedesa L3000 z Modelika ;)
Jednym z bardziej charakterystycznych elementów tego modelu to gąsienice, ja nie byłbym w stanie wykonać ich w wersji hand-made, natomiast lasery są takie jakieś jednowymiarowe, do tego ich ułożenie na kołach, zwłaszcza podtrzymujących jest średnie. Cóż, jakiś tam kompromis, pomiędzy kulawymi możliwościami, a wyglądem.
Ze względu na fabryczną waloryzację, tym razem oprócz wspomnianych gąsienic niczym modelu nie proszkowałem.
Miałem pomysł, ba, w wyobraźni widzę dokładnie i ze szczegółami podstawkę pod ten model. Można by rzec, że mam, wymyślony każdy jej fragment, ale jako, że:
1. nie mam jej gdzie postawić;
2. nie umiem tego co sobie wymyśliłem zrobić ;)
model jest bez podstawki
Zapraszam do oglądania i komentowania. Zdjęć proszę nie powiększać, bo wyjdą babole ;)
Do zobaczenia wkrótce, w relacji tematycznie nie do końca "mojej" ;)
--
-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.
|