FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 14 z 15Strony:  <=  <-  11  12  13  14  15  -> 
05-02-25 19:43  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Żółtodziób, masz rację. Zewnętrzna MUSI być dłuższa od wewnętrznej, a nie "powinna". ;)

--
Pozdrawiam,
Arek

05-02-25 21:56  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Relacja
Małymi kroczkami do przodu, czyli lewa burta uformowana i sklejona. Trzeba jeszcze wzorem prawej dać wzmocnienia w miejscu wklejania drucików.
Będzie też element małej waloryzacji czyli kratka wentylacyjna.

PS. Lukee poprawiłem na ile zdołałem te kanty na włazach, na obu burtach.

CDN...

--
W budowie: Halny; PGM17

Post zmieniony (05-02-25 21:58)

06-02-25 08:46  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Lukee 

Od razu lepiej wygląda :-)

07-02-25 21:30  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
marek1 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 13
Galerie - 7

- 14

Witam, pięknie wychodzi ten ststek, nadbudówka śliczności, okna niebiestak wycinankowo , ja dla odmiany zapodałem czarne , tym bardziej , że w mniejszej 100kie , powodzenia , pozdrawiam Marek
PS może mój w końcu doczeka galerii

--
W budowie | R17 Halny Błyskawica 44 | IJN Hiei

Ostatni obiekt westchnieńWarspite] Modele pozaregulaminoweŻaglowce
Garland

Trałowceproj 254
Ostatnie moje zabawy starym 'RC"Prdro Gual

R/G Kuter Elko 80 I Statek Ewa I Czołg T55A I Statek Ratowniczy R 27 Cyklon I Schnellboot S132 WAK I Ścigacz S2 I ORP Dragon i ORP Dzik I ORP Grom 1940 I kuter Vosper 72 I ORP Garland

09-02-25 21:24  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Dziękuje Marku za przychylną ocenę. Ja utknąłem w tej nadbudówce j jeszcze muszę zrobić te dwa kominy i wtedy ją skleić w całości.
Utknąłem bo ciągle coś trzeba dodłubać i wywołuje to u mnie kryzys, ale już oszklenie jest w całości, dorobiłem nawet wycieraczki i wypatruje momentu kiedy ta bryła będzie za mną.

Jak zobaczę postęp, to przypuszczam że doda mi to sił i motywacji, a do końca już w sumie wiele nie brakuje.

Jak Ci się klei Halnego w tej mniejszej skali? Też Cię swędzą dłonie by coś dodać dorobić lub po prostu uplastycznić?

--

10-02-25 09:08  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Lukee 

To raczej szyby wirujące a nie wycieraczki... :-)

10-02-25 09:26  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Dzięki bo zastanawiałem się jak to działa bez pióra.
Chciałem to pomalować kredka ale nie bardzo chciała brać, żółta farba Pactry po latach nadawała się do kosza, więc poszła na to metaliczna. Dam na nią lakier satynowy to ją stonuje, ale przykleję już po końcowym montażu.

--

10-02-25 13:09  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Lukee 

To dodaj do tych kółek jakąś czarną kreskę imitującą kabel do zasilania silniczka, który był w środku (chociaż nie wiem do końca jak była szyba wprawiana w ruch w tej konkretnie jednostce).
A jak działa masz tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=2ZW2N89ecgE

10-02-25 15:18  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

U mnie tylko będzie ten zewnętrzny element, szyba nie jest transparentna to i tak by nie było widać tego co jest za nią.

--

10-02-25 19:10  Odp: [R] Statek Polskiego Ratownictwa Morskiego "Halny"
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Dla zainteresowanych, jak wygląda ekran Kenta (potocznie wirująca szyba) w Halnym: https://drive.google.com/file/d/1fNFDn4M2KWtflqBapsiYaTQE47kLJ6jm/view?usp=sharing

--
Pozdrawiam,
Arek

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 14 z 15Strony:  <=  <-  11  12  13  14  15  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024