killy9999
Na Forum: Relacje z galerią - 14 Galerie - 1
- 9
|
Model jest już prawie ukończony. Tutaj w ferworze walki:
To o co martwiłem się najbardziej - krawędzie natarcia oraz belka ogonowa - poszło bez najmniejszych problemów. Krawędzie natarcia wyszły w mojej ocenie w porządku:
A zamknięcie segmentu belki ogonowej jest najlepiej wykonanym przeze mnie kiedykolwiek zamknięciem segmentu:
Obecnie całość wygląda tak:
Przyklejanie nosa nadal czeka aż kupię śrubki do zrobienia balastu. Muszę też niestety ponownie wykonać oszklenie kabiny. Wyciąłem ramki, nakleiłem na kabinkę i po wycięciu niestety okazało się że nakleiłem ramki minimalnie nierówno, w efekcie czego nie da się dokleić oszklenia tak żeby nie powstały szpary. Paweł Mistewicz uprzejmie przesłał mi ramki oszklenia, więc jutro je wydrukuję i spróbuję jeszcze raz. Mam nadzieję że się uda. Jeśli nie, nie będę miał wyboru i po prostu wykonam otwartą kabinę. Uważam, że szybowiec bardzo tracie wtedy na sylwetce, ale lepsze to niż szpary w modelu. A propos szpar, to skopałem łącznie skrzydło-kadłub. Powstały niestety szpary, po prawej stronie dosyć duże. Musiałem je załatać wikolem:

--
Ukończone: Bristol Beaufighter TF Mk.X, Hawker Tempest Mk. V, CR.714 C1 Cyclone, F4F Wildcat, Hawker Hurricane Mk I, DH-82A Tiger Moth, Curtiss Tomahawk Mk. IIB, P-38H Lightning, P-47 D-11 Thunderbolt, A-10 Thunderbolt II, Su-47 Berkut, PW-5 Smyk, Bachem Ba 349 Natter, M5A1 Stuart VI, U-boot Seehund
|