Borowy
Na Forum: Relacje z galerią - 13 Galerie - 3
- 2
|
Witam. W związku z tym, że prace przy Komunie Paryskiej weszły w etap drobnicy z wyposażenia i dużo czasu zajmuje mi malowanie i szlifowanie tych dupereli w przerwach pomiędzy tymi pracami i dla odpoczynku od nich, postanowiłem rozpocząć nowy model.
I będzie to mój pierwszy czołg w nowej odsłonie mojego modelarstwa. W ubiegłym tysiącleciu :) skleiłem i to nie do końca bo bez gąsienic tylko dwa czołgi z MM: T-34 z 75 r. i Sherman z 77r. To właśnie gąsienice skutecznie odstraszały mnie o ,,zabrania się" teraz za czołg. A chęć na taki model miałem ogromną już do dłuższego czasu, szczególnie oglądając modele po ,,brudzingu", który to sposób uplastyczniania modeli bardzo mi się podoba. Wybawieniem było zakupienie gąsienic wycinanych laserowo. I tak też zrobiłem. Po wielu rozmyślaniach i konsultacjach z kilkoma kolegami z forum, zakupiłem model Pz.Kpfw. III Ausf J zaprojektowany przez naszego forumowego kolegę mario9 i wydany przez WAK.

Dokupiłem do niego ,,laserowe" gąsienice, detale i linę u kolejnego forumowicza Piterpanzera.

Model będzie malowany w wersji zaproponowanej przez projektanta jako egzemplarz z Pułku Ułanów Karpackich z 1943 r w Egipcie. Potem potraktuję go jako poligon doświadczalny do ,,brudzenia". W kolejnych postach na bieżąco będę pisał co zamierzam wykonać. Na razie sklejony i ,,zaglutowany" szkielet.

--
Post zmieniony (13-07-15 14:42)
|