vwsmok
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 1 Galerie - 10
- 2
Grupa: QWKAK
|
Dzięki za miłe słowa.
StuGu - też byłem zdziwiony, że lepię vozidlo. I będą następne. Spodobało mi się :-)
Wszystko przez mój sentyment do Helu.
Zaczęło się od informacji, że CWS był tam używany we wrześniu 1939. No to zanabyłem.
Tablice też są pod to - to są blachy z woj. pomorskiego. Fikcyjne, ale dokladnie wg przepisów.
Więc ewent. cywilny ambulans zarekwirowany do służby w Helu MÓGŁ mieć takie numery ;-)
Druk rzeczywiście koszmarny. Raster jak na zdjęciach w Ekspresie Wieczornym, tylko kolorowy.
Niektóre modele z Modelika tak mają niestety. Na szczęście to widać tylko przy powiększeniu.
Problemy? Pewnie były tylko dlatego, bo to pierwsze autko.
Resory tylne. Chyba za cienkie są przy tej długości. Byłem pewny, że robię dobre wygięcie (z zapasem oczywiście), a jednak trochę kucnął.
Następne może spróbuję usztywnić nasączając cjanoglutem?
Zawiasy - moje łapska nie wyrabiają takich d..pereli. W tej skali wyszły mi zawiasy od wrót do stodoły.
Greg - opony to wbrew pozorom też standard. Wariant od Autora. Siedem koncentrycznych kół różnej średnicy podklejonych (chyba trochę za chudo podkleiłem) i sklejonych do kupy.
Ale sześć z nich to koła zębate. Trzeba im powycinać w krawędziach szczeliny.
Efet jest super - wychodzi rzeczywiście kanciasty gruby bieżnik. Ale tych szczelin do wydzięciolenia jest milion ;-)
|