FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 6 z 9Strony:  <=  <-  4  5  6  7  8  ->  => 
08-12-14 21:17  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
Borowy 

Na Forum:
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 2

Witam. Świetnie wygląda to co już wykonałeś. A zbiorniczek zalej do pełna :)

--

Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,

W budowie:

Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !

08-12-14 23:34  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
Miskowski 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Jak to mówią eskimosi "zajobka pierzasta" Panie Stachu!
Też już parę razy pisałem, że te "drobiazgi" warto zrobić na początku w fazie modelarskiego zapału bo później model "prawie gotowy" leżakuje pół roku w oczekiwaniu na przypływ weny.
Zbiorniki o przekroju kołowym też buduję bez wręg - zaimpregnowany karton + sklejki robią wystarczającą robotę.
To co - następny to Bf 110? :)

09-12-14 00:00  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Część "upierdliwych" elementów zrobiłem sobie szybciej, niestety z tą sprężarką zwlekałem najdłużej jak się dało :-)

Co następne? Oj, lista jest długa, czasu jak zwykle mało. Bf-110? Kiedyś na pewno, ale prędzej Ju-87 albo Ju-88. Poza tym trzeba dokończyć zaczęte modele. Oprócz Foczki mam na warsztacie obecnie jeszcze jeden mały samolocik, ale o nim Internet usłyszy dopiero jak go skończę (jeszcze w tym roku chyba). No i ten nieszczęsny Mi-4...

Borowy - do pełna będzie, ale dopiero przy okazji jakiegoś festiwalu :-)

--
Pozdrawiam, Stachu

Samoloty z kartonu - mój blog modelarski

Samoloty z kartonu - Facebook

Caponowanie to jest dodawanie elementu baśniowego do modelarstwa.

09-12-14 21:43  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
Winek 

Na Forum:
Relacje z galerią - 8
Galerie - 16

- 10

Stachooo - do końca, do końca!
Nie daj się Waść prosić, kończ i wstydu nam na forum oszczędź.
Czy to "maleństwo" już pokazałeś na PB?

--
Pozdrowienia dla wszystkich

Winek (WiesławK)

10-12-14 11:19  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Drobne poprawki są wprowadzane, ostatnie elementy trafiają na swoje miejsce przeznaczenia i na następnym pikniku będziemy mogli przy herbacie oglądać gotową Dorotkę. A jak dobrze pójdzie to maleństwo też już będzie gotowe.

--
Pozdrawiam, Stachu

13-12-14 15:02  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

No to maleństwo nie jest już tajemnicą. Od trzech tygodni na moim warsztacie gości Fokker E.V z Kartonowej Kolekcji. Będzie stanowił ładną parkę z Focke-Wulfem. Obie maszyny dzieli co prawda 25 lat (i ogromny postęp techniki lotniczej), ale mają bardzo podobną kolorystykę. Łączy je też to, że obie brały udział w końcowej fazie konfliktów - Fokker w 1918 r., a FW-190 w 1945.

W kwestii FW-190, jak widzicie dostał już osłonę kabiny. Wkleiłem celownik, rurę Pitot'a, lufy działek 20 mm, anteny... oderwałem stare bąble na skrzydłach i zrobię nowe. Ah, jeszcze łopaty śmigieł i finito.

--
Pozdrawiam, Stachu

13-12-14 21:07  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Dowcip ten swój wziął początek na ostatnim Brętowskim Pikniku Modelarskim u ZbiG-a. Opowiadałem Szanownemu Gronu jakie to modele aktualnie rzeźbię, i że Foka i Fokker to będzie ładna para. Potem zaczęło się przymierzanie skrzydła, Radzias stwierdził, że kolor pasuje niemal idealnie, a Zbigniew zachęcił mnie do uwiecznienia tego tworu na zdjęciu.

--
Pozdrawiam, Stachu

13-12-14 21:30  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
radzias   

Szykują się niedługo uroczyste dwie herbatki :)

13-12-14 23:01  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Tak jest Radziu. Chociaż wolę nie myśleć jak dużo herbatek będzie trzeba wypić jak skończysz Suzujkę... :-)))

--
Pozdrawiam, Stachu

31-12-14 17:27  Odp: [R] Foka z długim nosem, czyli Focke-Wulf FW-190 D-9 (Kartonowy Arsenał 3/2011)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Witajcie! Tak jak zapowiadałem, udało mi się zamknąć w tym roku temat Fw-190 D-9 (po 9 miesiącach) oraz projekt dodatkowy - Fokker E.V (cztery tygodnie). Galerie obu modeli pojawią się w Nowym Roku :)

Z tego miejsca chciałbym życzyć Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, śmierdzącego kaponu, lepkiego butaprenu, nierozwarstwiającego się kartonu, modeli, które nie wyprowadzają z równowagi przy klejeniu i tak dalej :-) No i zdrówka przede wszystkim :-)

--
Pozdrawiam, Stachu

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 6 z 9Strony:  <=  <-  4  5  6  7  8  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024