Kilmister
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 9 Galerie - 26
- 3
|
Taaaak, to właśnie ten ptaszek...
Na początek, żeby mieć to z głowy zabrałem się za silnik.
Dwa dni klejenie i... mam dopiero jedną "gwiazdę". Masa drobnych części (jeden cylinder to, o ile się nie mylę, 13 drobiazgów, czasem o mocno zmyślnym kształcie). Dokleiłem popychacze i tak się to obecnie prezentuje:
Nie wiem jak dla Was, na moje standardy może być. Ale muszę zmienić taktykę i drugą część cylindrów skleję "pomiędzy" innymi elementami, żeby to było bardziej strawne...
Tak jak sobie zamierzyłem, kilka słów na temat "właściciela" samolotu (oczywiście "za" różnymi źródłami):
Nazwiska tego człowieka nie ma w encyklopedii radzieckiej Wielkiej Wojny Ojczyźnianej mimo tego, że był Bohaterem Związku Radzieckiego, dwukrotnie odznaczony Orderem Lenina i Orderem Czerwonego Sztandaru. Należał do najlepszych pilotów radzieckiego lotnictwa. Gieorgij Dmitrijewicz Kostylew w żaden sposób nie wpisywał się w obraz bohatera, stworzony przez stalinowską propagandę. Człowiek, który zawsze mówił to co myśli, nie uznawał fałszu i zakłamania, nie obce mu były liczne ludzkie namiętności.
Ulubieniec latających i technicznych zespołów, obdarzony wszędzie gdzie latał ogromnym autorytetem, Kostylew nie pozostawał w łasce dowódców: po październiku 1942 roku nie nagrodzono go ani jednym orderem...
--
Born to lose - Lived to win
Ukończone: Kirovec K-700A, Biełaz-7555, LIAZ 100.55D, Mercedes GP 1908, Wall-e, Spit Mk. Vb Trop, Pe-3, F6F-3 Hellcat, Tomahawk Mk. IIb, Ła-5, Hurricane Mk. I, Westland Whirlwind Mk.I, A6M2 "Zero", Ił-2 Sturmovik, B-25 Mitchell Mk.II, PZL 50A "Jastrząb", Bf 109G-6, Bf 109F-4, SB2U-2 Vindicator, B5N2 Kate, Ki-61 HIEN, Ju88C-6, Ki-43 Oskar, Reggiane Re-2000, KRAZ-260, Spit Mk Vb
|