Majkel 91
Na Forum: Relacje z galerią - 4 Galerie - 26
- 15
|
Śmigło i wentylator
Był to jeden z pierwszych sklejonych elementów w tym modelu. Mógł wyjść lepiej. Wkleiłem wręgę wraz z łożyskiem śmigła troszeczkę za płytko (patrząc od przodu modelu) i łopatki miejscami obcierały o osłonę. Chcąc to poprawić poodginałem łopatki, niestety większość leży w trochę innej płaszczyźnie, a poza tym jedna się urwała i przyklejenie jej było bardzo trudne, ale się udało.
Tu tak samo jak w kadłubie dopasowywałem obwody poszczególnych części przed sklejeniem. Elementem bazowym był element na którym zamocowane są łopaty. Pozostałe elementy musiałem przyciąć [co widać po linii obrysu na łączeniu, od grubej kreski, aż po jej brak :-)].
Kołpak troszeczkę krzywo przykleiłem do reszty i obracając się minimalnie bije, ale obraca się bardzo leciutko- oś zrobiona igły lekarskiej w której obraca się szpilka :-)
Uzbrojenie
Lufy zrobione ze zwiniętego papieru. Te we wnękach też wkleiłem prawie na początku budowy.
Jak samolot w wersji szturmowej, to nie może zabraknąć bomby:
"Pigiuła" dodaje uroku temu samolotowi. Pierwszy raz klejąc bombę nie malowałem jej. Wyszła nieźle, ale mogła być lepiej rozrysowana.
Wykonałe też elementy z drutu, antenę i stopień. Od siebie dodałem rurkę PItota.
Model został oficjalnie zakończony, a okładka trafiła do mojego archiwum :-) Jutro galeria :-).
--
Post zmieniony (03-10-19 16:42)
|