MAREK
Na Forum: Relacje w toku - 1 Galerie - 17
- 11
|
Witam w kolejnej odsłonie , dzięki Jorzik za za słowa otuchy , zgadłeś , jest to mata imitująca trawę .
Po oklejeniu poszycia stwierdziłem że popełniłem gafę , część 13a należy przykleić przed przyklejeniem części 13 do szkieletu
.Musiałem środkową część wyciąć , wkleić cz. 13a i sałość wkleić na swoje miejsce . Kolej na następną część 20 , tutaj należy pod kleić na odpowiednią grubość i wkleić
Podkleiłem na tekturkę 0,5 mm cz. 22 , 24 , 26 , 28 , oraz wyciołem cz. 29 i 21 , celem przymiarki na sucho , czy wszystko pasuje .
Postanowiłem trochę zwaloryzować wycinankę i dodałem otwarte lampy . Na tym etapie budowy są to tylko otwory i szkielecie wycięte małe wcięcia pod te lampy . Takie zdjęcie zobaczyłem jak wertowałem w modelach plastikowych [ zapadła decyzja , mój model też tak będzie wyglądał ]
Otwory będą tylko od strony , gdzie jest umieszczony karabin , przyszła kolej na spasowanie częśći i co , proszę zobaczyć
Na szczęście tylko z jednej strony , z drugiej jak widać jest ok. teraz cz. 26 i 28
Przygotowałem osłonę silnika ,
Tak jak na wstępie relacji wspominałem udałem się w tory po tłuczeń , troczę pracy przy tłuczeniu i oto przymiarka , ale na obwodzie trawy , nie wiem może są za duże ?
Teraz przyszła kolej na szyny i elementy mocujące do podkładów kolejowych . To co oferowała wycinanka dlamnie to za mało . Pytałem się kolegów w Inowrocławiu oraz w Kruszficy jakie elementy zastosować , padło na żywiczne . Po wielu dywagacjach osobistych i oglądaniu w sklepie MODELIKA oraz Ansfera padło na te ręcznie robione [' mowa o projakcie kolegi ASTRY ] który na swojej stronie ma do pobrania za fre . Dzięki kolego za projekt , który mogę wykorzystać do waloryzacji podkładów kolejowych .
Na koniec dzisiejszej relacji , dwa odcinki szyn , które będą zamocowane po obu stronach drezyny
Trochę was wymęczyłem , do zobaczenia pozdrawiam MAREK .
|