Borowy
Na Forum: Relacje z galerią - 13 Galerie - 3
- 2
|
Witam. Po skończeniu małego okrętu przyszedł czas na średni :).Wybór już jakiś czas temu padł na naszą Burzę z wydawnictwa Quest. Bardzo podoba mi się jej sylwetka i malowanie z 1943 roku.

Kiedyś czytałem, że model ma kilka błędów w opracowaniu,ale zobaczymy. W związku z tym, że chcę go trochę uszczegółowić (np pasy blach naklejone na kadłub, czy też ryfle na pokładzie) model będzie malowany. Klejąc szkielet natrafiłem na jeden mały błąd, z którym sobie bez problemu poradziłem

Szkielet wypełniłem oazisem i okleiłem. Gdybym robił go w standarcie poległbym na dziobowej części burt (ale to był mój błąd). Za choinkę nie mogłem ich spasować, a jak już to zrobiłem to były tak wymęczone, że żal było patrzeć. Ale ,,szpachel i kit zrobił git" :).

Teraz kadłub już jest przygotowany do naklejania pasków papieru imitujących pasy blachy.

Z ryflami to dopiero była jazda. Pierwszy raz w życiu je robiłem i spodziewając się kłopotów z ich wykonaniem zrobiłem sobie kilka kopii pokładu. Dziobową część uznałem za w miarę dobrą po wykonaniu trzeciej wersji, a pokład główny robiłem sześć ! razy. Kombinowałem z różnymi kartonami i narzędziami. Nie wyszło to super, ale mam już dość :) tego wyciskania i niech już będzie jak jest teraz. Pokład jest narazie w stanie niezbyt dobrym, a będę ,,dopieszczał" jak przykleję na burty paski papieru - blach.
.
--
Post zmieniony (22-11-12 14:41)
|