Jarek
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 3 Galerie - 1
- 1
|
Pora ruszać z relacją -bo model w 40% ukończony, a na razie tylko napisałem wstęp.
Na początek może dwa słowa - niestety krytyki- pod adresem samego wydawnictwa. Wiem, że model na leży do grupy tak zwanego ABC, ale to nie zwalnia z zachowania jakości wydruku. Niestety większość elementów ma niewyraźne kontury, farba "wyjeżdża" poza obrysy elementów, a w wielu przypadkach gdzie mamy nałożony dodatkowo wzór cegły czy dachówki nie można zorientować się gdzie tak naprawdę jest obrys elementu. Jakość kartonu (lub to wina nadruku) średnia - tak właściwie na wszystkich krawędziach łamanych 90stopni, mimo paginowania odpękuje nadruk. Zmusza to do bardzo precyzyjnych retuszów.
Tyle narzekania :) - ogólnie model klei się przyjemnie, chociaż błędów i modyfikacji nie dało się uniknąć.
Przygodę rozpocząłem troszkę inaczej niż zalecał opis. Z racji ograniczonych przestrzeni postanowiłem zamek wysoki zbudować jako osobny moduł i jako całość dopiero przykleić do podstawy. Oto kilka fotek z tego okresu pracy:

--
Nie oczekuj od dnia, tego co mogą dać jedynie lata, ale nie zapominaj, że lata składają się z dni. Dlatego postanów, że nie zmarnujesz ani jednego dnia.
Pozdrawiam
|