Krakus
Na Forum: Galerie - 9
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Ta gablotka, to część całego segmentu meblowego tzw. zabudowy wnękowej, czyli segment jest zbudowany na całej ścianie, drzwi, jak widać są suwane. Uważam, że ten sposób zabudowy dodaje uroku całości. Chciałem, aby półki były szklane, przez co modele byłyby widoczne również od spodu, ale meblarz odradził mi ten sposób, gdyż na najwyższych dwóch piętrach / nie widać ich na fotce / są półki na książki i jak powiedział, gdyby trzasnęła pierwsza półka z książkami to byłby to już wyrok na moje modele. Ponadto przeprowadził symulacje komputerową ze szklanymi półkami i niezbyt ciekawie to wyglądało.
Minusem gablotki z drzwiami suwanymi jest to, że poprzez przypodłogowy system jezdny / mimo tego, że parkiet jest nowy a w systemie jezdnym są jakieś zabezpieczenia, aby kurz się nie przedostawał / jakaś ilość wszechobecnego kurzu znajduje dojście i siada na najniższym poziomie. Dlatego też na najniższym pozimie dałem modele, które najłatwiej jest odkurzyć.
Jednocześnie dodam, że półki wyłożyłem białym kartonem, gdyż na tle koloru calvados modele za bardzo ,, zlewały się ,, z kolorem półki.
Ponadto, pasuje to bardzo do tylnej ścianki.
--
Post zmieniony (28-11-11 15:04)
|