fitter
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 13 Galerie - 27
- 7
|
No to poszczuje Szanowne Towarzystwo :D
Niedawno szukałem malowań do serii Douglasów O-2, O-38 i całego tego ciągu rozwojowego wliczając M-2. Jako, ze nic ciekawego się nie znalazło oprócz najbardziej rozpowszechnionych takoż postanowiłem zastosować standardowe "light blue - yellow" dla "wody wspak" czyli Douglasa O-2H, którego juz jakis czas meczę.
Na początek pierwsza wersja kadłuba ze sprawdzeniem kabiny, kolorystyki oraz skrzydeł - powstała ponad pół roku temu, ale sezon motocyklowy nie dawał mi skończyć ;)
Sezon się skończył, ENek w garażu czeka wiosny więc i wena do papieru wróciła zatem dokonałem poprawek i powstała wersja kadłuba nr. 2 W sumie poprawki ograniczyły się do połączenia w jeden większy segment okaptowania silnika.
Jako, ze się skleiło bez większych problemów przy minimalnej starannosci puściłem wszystko w kolor uzupełniając o detale i rozpocząłem klejenie kolorowej surówki - na początek kabina ze szkieletem:
Okleiłem kadłub (gdzie wyszedł jeden babol przy stanowisku strzelca /dziwne bo wcześniej było wszystko OK/, ale dałem po kawałku kolorowego paska i jest git;):
Zmontowałem skrzydełka:
Dorobiłem stery kierunku i wysokości:
I po połączeniu wszystkiego do kupki wyszło cóś takiego:
Tak więc pozostaje dorobić kółka, śmigło i km i będzie gotów - ale o tym w następnym odcinku.
Zaznaczam, że model jest klejony na szybko, niestarannie i nie będzie brał udziału w żadnym konkursie ;)
--
pozdrawiam
fitter
----------------------
nie projektuję - po prostu robię sobie model...
----------------------
|