Hastur
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 7 Galerie - 7
- 3
|
Marek, dzięki za linka. Już wiem że podpatrzę kilka patentów :)
Czas zrobić małą aktualizację.
Zachciało mi się waloryzować ster. Użyłem do tego cienkiej blaszki miedzianej, a za łby gwoździ posłużyły cienkie kuleczki z filtra do wody, pomalowane farbką. Dużo straciłem czasu i cierpliwości, zanim odkryłem, że najlepiej blaszkę miedzianą do kartonu przykleić klejem guma-metal. Daje sporo czasu na poprawki, po ściśnięciu mocno łapie i można nadmiar zwałkować, jak butapren. Za to kulki wklejane na SG trochę rozpuściły farbę i ubabrały blaszkę. Wygląda to tak sobie, ale i tak lepiej niż w standardzie :)
Zrobiłem również oba trapy. Też na początek zachciało mi się je waloryzować, ale wklejone w miejsce szczebli pomalowane druciki nie prezentowały się dobrze, więc pozwijałem szczeble w standardzie :) Przy okazji odkryłem że na dziobowym trapie, którego rama składa się z 4 elementów sklejonych parami, na trzech elementach miejsca przyklejenia szczebli są wydrukowane dobrze, a na czwartym są przesunięte, co widać na zdjęciach.
A tutaj trapy po wklejeniu:
Trochę mnie zmęczyła zabawa ze sterem i z trapami i chyba sobie teraz skleję jakiś szybki model, w ramach odpoczynku od Kogi ;)
Do Kogi wrócę wkrótce...
--
Pozdrawiam,
Hastur
"Mądry się czasem wygłupia, za to głupi się wiecznie wymądrza."
Na macie: Dardo,
W porcie: s/y Spray, kuter D-3, Holk, Koga
Architektura: Ustka, Sv. Katerina, Okusa, Chasuyama
Post zmieniony (09-06-24 14:55)
|