Gromek
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 3 Galerie - 1
- 2
|
Witam. Stoczniowcy postanowili pochwalić się na fajrant co tam pobudowali.
Nie jest tego dużo,ale zawsze do przodu z budową. Po kolei:
1. Przymontowałem zespół nadbudówki dziobowo-śródokrętowej do deseczki,by nie miętolić produktu ciągłymi pracami. Bardzo to pomocne
2.Orelingowałem to wszystko - słupki o,25, linki poziome z jedwabnej nici. Postanowiłem przetestować taką technikę. Jest spoko,ale ma pewne mankamenty - nie daje się zrobić z nici zaokrąglonych fragmentów relingu
3.Każde "pudełko" było rozwartwiane przed sklejeniem - pomaga to znacznie,ale też i ciężka to praca,bo papier z trocinami, nie zabardzo się nadaje do tego typu zabiegów ;) Ale wyszły moim zdaniem spoko.
3.Jako że mam PM Penelopy, każdą część przed sklejeniem rozpatruję w odniesieniu do planu....Miałem skleić normalny nawiewnik do kotłowni? Nieee ;) Na planie wygląda tak:
postanowiłem więc go stuningować,przez dodanie siatki wewnątrz( pochodziła z torebki herbaty lipton - super materiał) podoba mi się efekt
4. Dorobiłem trapy zejściowe - wyszło nawet,nawet, choć daleko jeszcze do perfekcji - ale mam już na to swój patent i myślę że każde następne będą lepsze
5.Na koniec,postanowiłem "wybrać się na grzyby" i pobawić się modeliną :) O co chodzi? A o te małe wywietrzniki pomalowane w kolorze trapów, przypominające mojemu 5letniemu synkowi, grzyby - tak to określił ;) na razie dałem je tylko tutaj,ale myslę, że zasieje je wszędzie na pokładzie,według planu. A z modeliny zrobiłem wyciągarki(w wycinance oznaczone jako cz.46) Nie wiem po co one były potrzebne w tym miejscu,nie potrafię tego rozkminić ;) ale je zamontowałem
Można powiedzieć, że zespół nadbudówki mam gotowy do montażu na pokład. I tak ucznię, po czym biorę się za nadbudówkę dowodzenia. To tyle.
pozdrawiam
--
...Chciałbym móc kiedyś powiedzieć: umiem kleić kartonówki...
W doku:ORP PIORUN
Zwodowane:
HMS Penelope
ORP Błyskawica
ORP Garland
|