Borowy
Na Forum: Relacje z galerią - 13 Galerie - 3
- 2
|
Jak narazie trwają prace przy obu kadłubach. Na początku linie podziału blach na burtach wytrasowałem igłą, ale podczas szpachlowania i malowania ich wygląd przestał mi się podobać i postanowiłem nakleić na burty paski papieru (wzorem kilku modeli wykonywanych na tym forum). Na zdjęciach kolejno ,,goły" kadłub

Z naklejonymi pskami papieru (zeskanowane burty i wydrukowane na zwykłym papierze)

I na koniec pomalowane wszystko podkładem oraz wklejone obręcze przy bulajach (w Bezszumnym będą pomalowane na kolor kadłuba i dlatego już je wkleiłem, a Kit w malowaniu ,,pokojowym" będzie miał miedziane i dlatego wkleję je dopiero po pomalowaniu burt). Zamiast paska do naklejenia na stuku burt z ,,pierwszym" pokładem ,zamieszczonego w wycinance przykleiłem drut (za radą viltianus w relacji piottera).

Mam jeszcze pytanie. W wycinance bulaje w nadbudówce dziobowej po jej bokach są okrągłe, natomiast z przodu mają kształt elipsy. Czy jest to jakiś błąd w projekcie/druku, czy naprawdę były ,,jajowate" ?
--
Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,
W budowie:
Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !
|