Mariaszek
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 12 Galerie - 4
|
Galeria:
Modelik całkiem świeży – ledwie zeszłoroczny, ślicznie wydany przez WAK w skali 1:200 i jak wszystkie znaki na warsztacie wskazują, fajnie zaprojektowany przez Adriana Kacza. Miłe wrażenia psują nieco rysunki montażowe, które mimo szczerych chęci by napisać o nich coś dobrego, można zakwalifikować najwyżej jako szaro – szare plamy. Nie wiem z jakiej krainy moda na takie rysunki nastała, ale wiem, że jest to świat, którego na pewno nie chcę poznać. Na szczęście, na Forum są zdjęcia modelu testowego, które sporo pomagają.
Modelik wystąpił już gościnnie w relacji staruszka „Chin”, więc całkowita premiera to to nie jest, natomiast żeby dla porządku zachować kolejność powstawania, na początek kilka fotek z budowy kadłuba.
Wręgi jak to wręgi, burty jak to burty, poszycie denne wykonane z barwionego kartonu, którego kolor bardzo mi się podoba. Karton jest też ciut grubszy, niż ten z wycinanki, stąd formowanie i przyklejanie również było prostsze. Na razie brak stępek i innych płetw na dnie, ale ciekawy byłem jak mi się będzie sklejać nadbudówki. Zaskoczenia nie było – skleja mi się bardzo przyjemnie (na fotkach nadbudówki oczywiście położone na sucho).
Generalnie modelik bardzo sympatyczny – sylwetka dziwnawa, odbiegająca od „rasowego destroyera” – czyli jest ok.:), detali sporo, części elegancko dopasowane – jest fajnie.
Widoczne na zdjęciach poszycie dna zostało już oczywiście stosownie zmasakrowane przy budowie podstawki, na która składają się obecnie rurki aluminiowe sztuk dwie plus listwy bukowe w tej samej ilości. Ale o tem potem, żeby nie powiedzieć, że w następnym odcinku, jak wyprostuję ten cały bałagan.
Pozdrawiam
Post zmieniony (12-05-20 18:40)
|