Borowy
Na Forum: Relacje z galerią - 13 Galerie - 3
- 2
|
Witam. Nie będę ukrywał, że po kilku jak dla mnie pochlebnych komentarzach zamieszczonych w galerii Błyskawicy z sierpnia ubiegłego roku dostałem kopa do dalszego sklejania. Pomyślałem, że może coś na starość jeszcze ze mnie będzie i za radą Arta kupiłem ORP Piorun - MM 12/2001.
Model klei się bardzo dobrze i jeżeli coś nie pasuje to minimalnie i wynika to tylko z braku moich umiejetności. Podczas sklejania wprowadziłem w życie kilka nieraz oczywistych ( dla Was ) rad i nowości ( dla mnie ) uzyskanych na forum - retusz przed sklejaniem (aparat trochę ,,przesadza" z kolorem retuszu bo w rzeczywistości nie różni sie tak bardzo od koloru druku), nacinanie zgięć po wewnętrznej stronie, szlifowanie krawędzi przed sklejaniem i zastosowanie kleju BCG (idzie mi po grudzie i dlatego niektóre łączenie mogły być lepiej wykonane, ale zaczynam załapywać o co idzie z tym klejem) oraz zastosowałem elementy fototrawione i gotowe lufy. Ale dość ględzenia, kilka zdjęć tego co do tej pory zrobiłem. Mimo, że model nie jest duży ale w ramach treningu podczas sklejania kadłuba wyprubowałem podposzycie burt z kartonu i poniżej lini wodnej z oazisu (pianki do kwiatów).
Kadłub z początkami drobnicy i nadbudówką rufową.
Nadbudówki, komin itd (brakuje na nich jeszcze jakiś pojedyńczych części, relingów).
Nie wychodzi mi to jeszcze tak jak bym chciał, ale mam nadzieję że będzie coraz lepiej.
--
Post zmieniony (10-08-11 14:38)
|