ADAM 12
Na Forum: Relacje w toku - 6 Relacje z galerią - 8 Galerie - 1
|
Witam
Choć pewnie niektórzy mnie już znają, jestem nowy na tym forum, więc napiszę kilka słów o sobie; Mam na imię Adam, mieszkam w dużej wiosce zwanej Lubawa (niedaleko Iławy i Ostródy). Modelarstwem zajmuję się od podstawówki, kiedy pierwszy raz zobaczyłem jak mój brat skleja Hellcata. Od dawna interesowały mnie okręty (głównie pancerniki i lotniskowce) więc one są głównym tematem moich prac.
Do rzeczy: Po mojej pierwszej wystawie w Olsztynie, gdzie zobaczyłem co koledzy potrafią wyczarować, postanowiłem, że na następną pojadę z czymś konkretnym. Dlatego to będzie mój pierwszy poważny projekt. Po długich namysłach i przeglądaniu wycinanek, postawiłem na Japońca, bo żadnego dawno nie kleiłem i nie znalazłem ukończonej relacji z jego budowy.
O modelu: Oczywiście serce by mi pękło, jakbym miał pociąć takiego klasyka i wpadł pod skaner. Nie była to łatwa walka, ale po kilku przeróbkach narodził się klon w skali 1:300.
Przeczytałem kilka opinii i dowiedziałem się że kolor był za jasny i pokład nie za ciekawy, więc zmieniłem to i owo. Jak przystało na mój sposób budowy zaczynam od wyposażenia, a potem kadłub(do linii wodnej) gdzie wszystko przykleję.
Na początek z grubej rury :D
Na dobry początek, następne odsłony tak jak powyższa dopiero gdy będzie gotowa cała kolejna sekcja.
Zapraszam do komentowania co sądzicie o tym pomyśle.
PZDR
--
Post zmieniony (05-06-12 16:37)
|