Rafał Ż.
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 16 Galerie - 11
- 17
|
Witam!
Iskra, messer dzięki za podpowiedzi. W piątek szukałem w bibliotece na uczelni, ale oczywiście Panie nawet nie wiedza o co chodzi. W katalogu nie znalazłem :/ Dopiero we środę będę miał trochę czasu, to jeszcze poszukam ;) Jak nie znajdę, to pozostanie wycieczka na Pragę.
Mariusz, Hayabusa mam nadzieję, że lepiej wyjdzie od Wilka. Następna też będzie Szachownica ;)
Dziś za wiele zdjęć nie będzie, bo jak to przy kokpitach bywa, człowiek się na robi, a efektu prawie nie widać. Jednak systematycznie postaram się zapełnić całe wnętrze.
Zrobiłem wreszcie tablicę przyrządów pilota. Obwódki zegarów jak zwykle z cienkiego drucika nawijanego na wiertła różnej średnicy. Po kilku próbach stwierdziłem, że drucik lepiej pomalować przed uformowaniem. Ja malowałem czarną Pactrą, bo olejna jakoś się łatwo złuszczała. Przy akrylu nie było żadnych problemów. Chyba całkiem się przerzucę na tego typu farbki ;) Wyszło to tak:
Rewelacji nie ma, ale chyba znośnie wygląda? Łapska mam za duże i ciężko mi było zrobić jednolite nakrętki z wikolu, że nie wspomnę o malowaniu ich potem na czarno ;)
Zwykle nie rozpisuję się na temat błędów w modelach, jeśli te są łatwe do poprawienia. Ten jednak wiatek muszę pokazać:
Warto zatem te poprzeczki 15a i 15b wyciąć z lekkim naddatkiem. Ja musiałem sztukować-mam nadzieję, że inni nie będą musieli ;)
Wkleiłem też drągi i jakieś tam radyjka.
Na ostatnim zdjęciu widać, że kompasy zostały wklejone tak, aby wskazywały kierunek tak samo, coby się panom dobrze nawigowało;) Warto zwracać na takie drobiazgi uwagę, bo wg. mnie model tylko na tym zyskuje, a wkład pracy taki sam.
Pozdrawiam!
--
Hangar:
TS-11 ISKRA
Gotowe:
1.Hurricane 2.P11c 3.Albatros 4. Ansaldo 5.PZL-38 WILK 6.F1 Ford B190 7.F-14 Tomcat
|