Rafał Ż.
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 16 Galerie - 11
- 17
|
Witam!
Zapraszam do zerknięcia na relację z budowy tego auta. Jego budowa chodziła mi od dawna po głowie ze względu na nietypową skalę oraz dość bogate wnętrze, co jest bardzo rzadkie w modelach z internetu. Sam model jest dość prosty, jeśli się wykorzystuje tylko części dostępne w opracowaniu, ale instrukcja obrazkowa pokazuje sporo dodatkowych elementów. Starałem się je, w miarę swoich możliwości, wszystkie uwzględnić, choć niektóre są słabo widoczne.Link do modelu.
Po tym przydługim wstępie ;) czas na zdjęcia:
Na pierwszych dwóch prezentuję sposób w jaki wzmocniłem wszystkie pudełka w tym modelu. Lepiej wywalić sklejki i zastosować tekturę ze względu na zamocowanie kół oraz większą sztywność płyty podłogowej, która jest dużym elementem.
Wszystkie detale kokpitu w mojej wizji artystycznej ;) Niektóre elementy nie były praktycznie widoczne w instrukcji. Inne nie były zbyt wyraźne. Możecie porównać sobie z instrukcją i zobaczyć jak mi poszło.
Zdjęcia całości. Na razie trochę ubogo, ale jak się dostawi klatkę bezpieczeństwa, którą mam już pomalowaną pomalowaną, to zaczyna się robić ciasno ;)
Klatka ma trochę inny kształt niż ta w instrukcji na zdjęciu :/ Wszystkie szablony zrobiłem zgodnie z instrukcją i nie mam pojęcia co może być nie tak. Mam tylko nadzieję, że nie wyskoczy mi jakiś zonk przy montażu karoserii. Same części kartonowe też mają pewne błędy, ale nic, z czym nie można sobie poradzić.
To by było na tyle dzisiaj. Aktualnie wykańczam klatkę różnymi drobiazgami i wziąłem na warsztat koła.
Pozdrawiam!
--
Hangar:
TS-11 ISKRA
Gotowe:
1.Hurricane 2.P11c 3.Albatros 4. Ansaldo 5.PZL-38 WILK 6.F1 Ford B190 7.F-14 Tomcat
Post zmieniony (14-09-08 13:47)
|