Rafał Ż.
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 16 Galerie - 11
- 17
|
Witam w kolejnej relacji. Tym razem w hangarze odrzutowiec. Wybór padł na MM, bo chcę przetestować kilka patentów innych użytkowników forum dotyczących lakierowania i szpachlowania superglutem.
Tak wygląda pierwszych kilka segmentów. Wszystkie większe błędy zaznaczyłem na czerwono. Niektóre są wynikiem projektu, ale w większości ja zawiniłem.
Brak wprawy daje o sobie znać. Dwa babole po jednej i drugiej stronie nosa powstały z mojej winy. Z prawej odstaje poszycie, ponieważ musiałem sporo szlifować segment 3. Jest on znacznie większy niż segment 4 i wręga C. Skleiłem i na początków wydawało się ok, ale potem puściła spoina. Reanimacja nie dała efektu. Zostanie tak, jak jest. Z lewej strony jest plamka sg. Wręgę E należy uciąć tak, jak zaznaczyłem, bo inaczej nie zmieści się kokpit.
Zdjęcia nie pomazane ;-)
Kokpit
Całość złożona na sucho
Widać, że rewelacji nie ma, ale jakoś to wychodzi. Po polakierowaniu lakierem satynowym Humbrola części fajnie się kształtuje i nie wyciera się druk. Również szpachlowanie sg daje dobre efekty, choć jeszcze muszę się sporo nauczyć w tym temacie.
Walczę dalej.
Pozdrawiam!
--
Hangar:
TS-11 ISKRA
Gotowe:
1.Hurricane 2.P11c 3.Albatros 4. Ansaldo 5.PZL-38 WILK 6.F1 Ford B190 7.F-14 Tomcat
Post zmieniony (03-04-09 22:49)
|