szebi
Na Forum: Relacje z galerią - 11 Galerie - 12
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Witam was! Miałem dłuższy zastój z modelarstwem. Skończyła mi się sesja więc postanowiłem się przłamać i wrócić do mojego modelu. No dość ględzenia o mnie, czas przejść na temat modelu.
Papier kredowy dał się i mnie we znaki, nie lada sztuka coś z niego zmajstrować. W dodatku to moje pionierskie przedsięwzięcie z tymże rodzajem kartonu, toteż efekty marne i małozadowalające. Były momenty, że model miał już szybować, co nie znaczy, że się jeszcze nie nadarzą. Jeśli chodzi o mnie, jestem niezadowolony ;(. Zdjęcia wam wszystko pokażą, oceńcie to sami.
Stan poszycia włożonego na "sucho" na szkielet. Tutaj pokusiłem sie o sklejenie na raz na paski poszycia z dwóch cześci, 2/3 od dziobu i 1/3 od rufy okrętu. Oto efekty:
A oto jak to wyszło to padło po sklejeniu. Dodałem kil i coś typu płóz przeciw wywrotnych:
Aktualnie pracuję nad podstawką. Została ona wykonana z miękkiej pleksi, takiej, że dało się bez problemu operować nożykiem. Projektowałem na oko ;). Postanowiłem okleić ją tapetą samoprzylepna imitującą drewno, tak jak to zrobiłem w przypadku podstawki pod TONE. Tak prezentuje się podstawka wraz ze stanem modelu na dzień dzisiejszy:
Bądźcie łaskawi dla laika kredowego kartonu....
Pozdrawiam szebi!
--
Stocznia w Kure szykuje się do prac....
GG: 2022578
Post zmieniony (31-01-08 10:37)
|