stachooo
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 23 Galerie - 24
W Rupieciarni: Do poprawienia - 16
- 4
|
Witam w kolejnej relacji. Mam nadzieję, że zainteresuje ona Was bardziej niż poprzednia (chociaż przedmiotem tej jest ten sam samolot, ale w innej wersji i malowaniu:))
Długo czekałem na ten model, chciałem go mieć i skleić od czasu kiedy Lazarus pokazał go na forum. Kupiłem go wraz z zestawem laserowo wyciętych wręg, niedługo po tym jak się ukazał. Pierwszy raz mam do czynienia z takim udogodnieniem i muszę przyznać, że bardzo mi się to podoba:)
Model zacząłem budować wczoraj i spędziłem nad nim cały ostatni dzień wakacji. Miałem się za niego nie zabierać teraz, w kolejce był inny...ostatecznie zdecydowałem się na czarnego Hurrasia. Jak wiecie jestem świeżo po skończeniu Hurricane'a od AH, będę więc miał dobrą okazję do porównania obu modeli.
Budowa tego modelu i relacja może potrwać długo. Rozpoczyna się rok szkolny, w którym czeka mnie matura. Miałem w ogóle nic nie kleić, ale bez klejenia żyć nie mogę...więc pozwoliłem sobie na modelowanie w weekendy.
Przed rozpoczęciem budowy obiecałem sobie, że nie będę robił żadnych śladów eksploatacji itp. Nie mam zamiaru zepsuć tego modelu:)
Przejdźmy do relacji...
Budowę modelu rozpocząłem od sklejenia szkieletu kabiny pilota. Poszło to bardzo sprawnie dzięki laserowo wyciętym wręgom. Zaoszczędziłem dzięki temu sporo czasu.
Chciałem zrobić tablicę z zegarami w wersji przestrzennej, ale nie wyszło...może przy następnym modelu się uda.
Kratownice i element podłogi przed i po montażu
Detale z kabiny, fotel pilota, panele boczne i gotowy do oklejenia szkielet kabiny
Jak na razie kabinka klei się bez żadnych problemów i wychodzi fajnie. Dużym ułatwieniem są wręgi wycięte laserowo. Jednak kabina w Hurricane od AH ma trochę więcej detali i wg. mnie jest trochę lepiej opracowana graficznie (ale tylko kabina)
Tyle na dziś w relacji. Po południu postaram się złożyć to do kupy i jutro wstawię fotki.
--
Pozdrawiam, Stachu
Samoloty z kartonu - mój blog modelarski
Samoloty z kartonu - Facebook
Caponowanie to jest dodawanie elementu baśniowego do modelarstwa.
Post zmieniony (30-10-07 14:50)
|