Mariusz Kita
Na Forum: Relacje z galerią - 3 Galerie - 7
W Rupieciarni: Do poprawienia - 1
- 4
|
Witam
Bardzo dawno temu kupiłem na Allegro taki oto model
Zainteresował mnie temat,ponieważ amerykańskie samochody pancerne "mają coś w sobie".Po obejrzeniu środka załamałem się.Model wydrukowano na pancernej tekturze,na jednolitym zielonym tle.Zeskanowałem model,wydrukowałwm arkusze i pierwsza próba wykonania powędrowała do kosza.Niedawno znów naszła mnie ochota wykonania tego modelu.Skany przeskalowałem na skale 1/25 wydrukowałem i zacząłem budowę w wolnych chwilach.Cały korpus kadłuba naklejałem na tekturę 0,5 mm w celu wzmocnienia konstrukcji.Wszystkie linie blach paginowałem aby były widoczne po pomalowaniu,większe nity naklejałem,a mniejsze wykonałem kropelką wikolu.Za imitację ryfli na podłodze posłużyła plastikowa moskitiera.Nie zaczynałem wcześniej relacji,bo bałem się ,że i ten egzemplarz może trafić śladem poprzedniego do kosza.Ale zaczęło coś wychodzić.
Tablicę rozdzielczą uzupełnięm o oszklone zegary wydrukowane na kompie,trochę uplastyczniłem,kierownica wykonana z drutów
Zawiasy dzwi zdecydowałem wykonać z blaszki z puszki po "Coca Coli".Papierowe lubią się z czasem urywać.
Całość staram się maksymalnie uplastyczniać.Malowanie na razie wstępne ,aby zobaczyć wszystkie niedociągnięcia.
Cdn nastąpi.Komentarze i uwagi mile widziane
--
Post zmieniony (11-05-11 20:12)
|