gienek
Na Forum: Relacje z galerią - 1
|
Witaj rylec.
Twój model jest świetny. I nawet, jesli jest słaby merytorycznie, jak pisał PiterATS, to i tak w Twoim wykonaniu powala na kolana.
Teraz coś z przeszlości, anegdota wręcz, dlaczego te kolory w Renault sa tak paskudne. Otóz kiedy red. Smolis, któremu zawiozłem model, oddal go do druku i wtedy okazalo się że zapomnial ze sobą wziąść palety barw. Tak się kiedyś robiło, że odbity na ksero model kolorowało sie kredkami, a potem na innej kartce opisywało się, jakie to kolory. I tak zielony mial byc kolorem khaki, a fioletowy kolorem szarostalowym (tak sie nieszczególnie wówczas złozyło, że dałem zieloną i fioletową kredkę). Kiedy model już był w druku, to znalazla sie paleta barw, ale juz było za późno. Poszedl taki jaki jest.
Jeszcze dodam, że w opisie jaki dalem do modelu, napisałem, że czołgi tego typu brały udział w wojnie polsko - radzieckiej. Ale cenzura to skreśliła i dlatego jest od nowego zdania, że po wojnie czółgi były na wyposażenia Wojska Polskiego.
Co do Renaulta, to w kilkanaście lat poxniej zrobiłem nowy model i jak ktoś chce go to jest w GPM.
Pozdrawiam Gienek
--
gienek
|