FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 7Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  ->  => 
10-04-07 22:21  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
Kamil Zoszak   

NO to jedynie mogę się przyczepić do tego że tak lecisz z budową tak że ja nie nadążam z przeglądaniem fotek.... Jeszcze popracuj nad delikatniejszym retuszem by nie było widać zacieków z farby. Ja używam do tego suchych pasteli....BRAWO...!!!

--
U 96 na WarQ....PAre ładnych lat przede mną

10-04-07 22:27  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
mrymacki 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

- 1

Witam,
Bardzo ładnie, mnie wiatraki nie pociągają, ale bardzo lubię oglądać takie zabawki. Kibicuję od początku.

11-04-07 18:00  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
Pawel_P 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

Mnie także, ale miło ogląda sie model takiej jakości! czekam na dalsze efekty! nad czym teraz pracujesz?

--

11-04-07 18:16  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Witam! Dziękuję wszystkim za miłe słowa! To bardzo mnie mobilizuje. Tak jak słusznie zauważył Janek, nie było aż tak późno i skleiłem wczoraj wycieraczki:P Zgodnie z moją zapowiedzią tępo pracy zmalało...ale nie uległo zatrzymaniu:) aktualnie pracuję nad angielskim, prawem jazdy i dość złożonym segmentem Apacza:) myślę, że jutro pokażę jaki to segment:)

--
Pozdrawiam, Stachu

Samoloty z kartonu - mój blog modelarski

Samoloty z kartonu - Facebook

Caponowanie to jest dodawanie elementu baśniowego do modelarstwa.

12-04-07 21:08  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Witam ponownie!
Od dwóch dni grzebię przy podwoziu Apacza. Jest to skomplikowany zespół części, chyba najtrudniejszy etap budowy. Szczerze mówiąc to nie jestem za bardzo zadowolony z tego co stworzyłem, mogłoby być lepiej, szczególnie w kwestii retuszu, trochę się wymknął spod kontroli:/ Sami zobaczcie:

Teraz pod nóż pójdą koła i podpórki goleni(amortyzatory?).
Czekam na waszą ocenę;]

--
Pozdrawiam, Stachu

12-04-07 22:28  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
Kamil Zoszak   

NO z tym retuszem to nieco faktycznie nie wyszło... Wydaje mi sie że retuszujesz elementy modelu już sklejone ze sobą i możliwe że takie zacieki się robią. Ale podwozie idzie do przodu więc do roboty. NASTĘPNY będzie lepszy!!!

--

13-04-07 09:15  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Witam!
Co do retuszu, to zawsze retuszuje przed przyklejeniem, ale zazwyczaj poprawiam to po sklejeniu i wtedy dochodzi czasem do katastrofy:D
Dokończyłem podwozie główne. Apacz stoi na własnych...kołach:) Brakuje jeszcze tylko części 116P i L, ale to potem. Może dziś zrobie jeszcze kółko ogonowe.

--
Pozdrawiam, Stachu

13-04-07 09:51  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
Kamil Zoszak   

NO szkoda mi jednego teraz.... Od razu rzuca się w oczy to że nie retuszowałeś ramy obudowy kabiny pilotów.... Masz białe kolorki... To razi teraz w oczy...

--

13-04-07 18:00  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Wstawiam teraz trochę lepsze wg. mnie fotki. Robiłem przy naturalnym świetle bez lampy. Teraz aparat nie wyłapał tego czego NIE widać "w realu" i model na zdjęciach odpowiada temu w rzeczywistości. Matrix.

Kamil, retuszowałem te ramy, zobacz na wcześniejszych zdjęciach. Na jednym z ostatnich zdjęć model został ujęty pod jakimś dziwnym kątem i widać niedoróbki w retuszu...W rzeczywistości tych krawędzi nie widać...
Czekam na wasze komentarze...szczerą krytykę, itp.:)

--
Pozdrawiam, Stachu

14-04-07 10:42  Re: [R] AH-64a APACHE (MM 7-8/2003)
stachooo 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 23
Galerie - 24

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 16

- 4

Jako że nic nie mówicie to ja przemówię;] Wczoraj wieczorem sporo kleiłem, teraz pokażę co się urodziło:
1) Osłona wirnika głównego (taki kapelusz:)

2) Lewa gondola silnikowa

3) Dokończyłem podwozie główne i dokleiłem tą czapkę;]

Dziś mam zamiar zrobić prawą gondolę silnikową i przykleić obie na swoje miejsce.

--
Pozdrawiam, Stachu

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 7Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024