stachooo
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 23 Galerie - 24
W Rupieciarni: Do poprawienia - 16
- 4
|
Witam, chcę wam zaprezentować prawie gotowego u-boota IX C z wydawnictwa Fly Model. Prawie, bo od 2 miesięcy czeka na montaż 105mm działa, śrub napędowych oraz kilku drobiazgów na pokładzie.
Jak wspomniałem w temacie, okręt jest po przejściach - bawiłem się w robienie śladów eksploatacji, wspominałem o tym na forum tutaj .
Oto efekty:
Powyżej linii wody efekt jest zadowalający, tak sądzę...poniżej...no nie jest to piękne, ale wodorosty też nie prezentują się dobrze w rzeczywistości;] chyba jeszcze za dużo czerwonych prześwitów jest poniżej linii wody.
Teraz kilka słów o technice. Korzystałem z Waszych porad i własnych pomysłów. Powyżej linii wody ślady rdzy były robione farbką, w niektórych miejscach posypywałem papryką w proszku (przy kotwicy).
Poniżej linii wody zastosowałem zieloną farbkę zmieszaną z talkiem, czyli poprostu szpachla;] tudzież posypana papryką, która nadaje się do tego świetnie.
W najbliższym czasie postaram się uzupełnić brakujące elementy i ewentualnie coś poprawić.
Na temat samego opracowania i modelu wypowiedziałem się w relacji z budowy VII C (link w moim podpisie)
Czekam na komentarze;] pozdrawiam
P.S. kilka zdjęć nie wyszło...sorry:)
--Jeszcze jedno-to pierwszy model, w którym robiłem ślady eksploatacji.
Pozdrawiam, Stachu
Samoloty z kartonu - mój blog modelarski
Samoloty z kartonu - Facebook
Caponowanie to jest dodawanie elementu baśniowego do modelarstwa.
Post zmieniony (10-01-07 22:18)
|