Zaloguj się |Zarejestruj się
14-11-24 00:50
[Materiały] [szukam] Elerktrownie używane w Wojsku Polskim II Rzeczpospolitej
Wojciech Cięciwa
Na forum
Od 2003
Posty - 2 111
Szukam zdjęć, rysunków, szkiców i opisów (w miarę dokładnych) wnętrza elektrowni polowych (EP-II) i czołgowej (EC-I).
O ile zewnętrzną bryłę udało mi się odtworzyć z większym bądź mniejszym prawdopodobieństwem o tyle wnętrze jest dla mnie swoistą tajemnicą.

Od razu podpowiem, że materiały z WLU czy forum "Odkrywca" znam.
Za pomoc będę wdzięczny.

Post zmieniony (14-11-24 01:03)
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.
18-11-24 17:29
Odp: [materiały][szukam] Elerktrownie używane w Wojsku Polskim II Rzeczpospolitej
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 770
W Rupieciarni - 1
Czyżby kolejny rozgrzebany projekt?
Ech....
GG 6801515
18-11-24 23:15
Odp: [materiały][szukam] Elerktrownie używane w Wojsku Polskim II Rzeczpospolitej
Wojciech Cięciwa
Na forum
Od 2003
Posty - 2 111
Tak.
Rozgrzebany i nie ruszany od 2016 roku.
Dokładnie ostatnie zmiany w projekcie były zrobione 10 stycznia 2016 roku.
Powoli zaczynam ogarniać swoje rozgrzebane projekty i zbierać do nich materiały. Przez te kilka (a czasem i kilkanaście) lat, mgło się pojawić coś nowego - patrz zdjęcia PZInż. 322

[drive.google.com]
Tyle jest.
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.
22-11-24 21:07
danielw
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 2
Posty - 232
Obawiam się, że nic nowego poza WLU nie wyszło i moim zdaniem trzeba będzie zrobić tylko zestaw silnik+chłodnica+bak jak w samochodzie oraz dodać jakiś walcowaty kształt jako prądnicę dla przedniej przestrzeni i dość dobrze widoczny na zdjęciach panel "sterowania" otwierany od tyłu. Wtedy jako zamknięty lub z otwartym tylko tyłem jest pełnoprawnym modelem, a wnętrze komory silnika to już każdy zdecyduje czy i ile pokazać.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować