Drukowałem na Anycybic Basic czarnej, która w sumie ma raczej kolor dość transparentny i jest mocno krucha. Spory problem mam z oderwaniem wydruku od stołu. No i udało mi się po trzech wydrukach zniszczyć folię FEP. Ciężki kawałek roboty. Bardzo chętnie przygarne wszystkie mądrę rady, które by mi pomogły ogarnać trudne początki. Uczę się na Anycubic Mono X ale to chyba nie ma większego znaczenia. Pierwszą lekcję już mam za sobą - myjka to nie fanaberia ;)
Może konkretnie zapytam - jakiej żywicy powinienem użyć do takiej drobnicy jak gąsienice, klamry itp. ?
Carus - nie ma złotego środka...ja używam Phrozena 8K i dedykowanej żywicy do niej Aqua Grey 8K. Sprawdziła się, po serii testów jestem bardzo zadowolony. Projektuje wszystko sam, więc z pinami problemu nie mam ;-)
Dzięki - powoli, metodą prób i błędów coś mi wychodzi. Nawet udało mi się pinami połączyć ogniwa. Ale sporo wydruków idzie w kubeł - Twoje gąski wygladają idealnie - ja drukuje kupione projekty - ale daleko im do tego co powyżej.
Te z sieci, nawet płatne są słabe. Dużo czasu poświęcam na zbieranie dokumentacji by moje projekty były jak najlepsze. Cześć gąsek które projektowałem mam po prostu w piwnicy. Te wyżej zostały zaprojektowane na podstawie oryginalnej dokumentacji. Powodzenia w testach.
To jeszcze pozwolę sobie zadać pytanie. Zmieniłem izopropanol w myjcie i zrobił się problem. Żywica nieutwardzona zamiast się rozpuścić zmieniła sie w emulsję i oblepiła dokładnie stól drukarki , koszyk i wirnik - co może być przyczyną? Kupiłem izopropylem rocieńczony wodą?
- edit -
No idealne ogniwa - można je gdzieć nabyć do samodzielnego wydruku?
--