Zaloguj się |Zarejestruj się
18-04-15 08:54
[Wsmk 2015] Giełda modeli "używanych"
Homik

Na forum
Od 2003
Relacje w toku - 2
Galerie - 1
Posty - 1 660
Za przykładem lat ubiegłych chciałbym kontynuować pomysł Chopina na giełdę modeli "używanych".

"Idea jest banalnie prosta:
Mam model, który zawadza mi na półce i zabiera miejsce na kolejny, jest stary, zapomniany, zakurzony, nie podoba się żonie, ..., ale nie mam serca wysłać go do kosza, za okno, pieca, ..., wystawiam podczas wystawy/zlotu i przekazuje w dowolnym momencie upatrzonej wcześniej i/lub później "ofierze" nieodpłatnie(!!!).
Modele do "zaadoptowania" powinny być w miarę możliwości w jednym kawałku, odkurzone i posiadające minimum prezencji. Coś co wygląda jak zwinięta kulka papieru z podpisem Me-109 raczej odpada.
Zakładam, że ta akcja w głównej mierze jest skierowana do dzieciaków, które będą odwiedzać wystawę i dobrze by było, żeby taki model cieszył je chociaż przez 5 minut a przy okazji może na przyszłość zmotywował do budowy własnego.

W tej kategorii możemy wystawić też modele, które są na jakimś etapie budowy/ niedokończone. W takim przypadku ważne jest aby model posiadał dodatkowo komplet części umożliwiający dokończenie budowy.

Względem poprzednich lat, i na podstawie zebranych doświadczeń taki model najlepiej przekazywać "ofierze" osobiście, a w celu pochwalenia się zaskoczoną mina obdarowanego zamieścić później w tym wątku stosowne zdjęcie (patrz ubiegłoroczna giełda) , choć niekoniecznie.

Pytania, sugestie, propozycje?"
-----------------------------------------------------------------------
[www.facebook.com]
18-04-15 23:26
Odp: [WSMK 2015] Giełda modeli "używanych"
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Podtrzymuje propozycje i apel, ale musimy przeorganizować trochę formułę wręczania. Podczas ostatniej edycji poszło to trochę za bardzo na żywioł i były obawy o ściąganie modeli, na giełdę nieprzeznaczonych, ze stołów przez osoby postronne. Dlatego w tym roku proponuję oddzielny "kącik" na modele giełdowe. Oczywiście specjalnie oznaczonym banerem, tabliczką itp. Generalnie jeszcze sprawę skonsultuję i szczegóły przekaże tutaj.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
11-06-15 22:29
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Jeżeli są chętni na wzięcie udziału w kolejnej edycji Giełda modeli "używanych" to proszę mnie łapać w piątek i sobotę rano.

Modele będziemy rozdawać już od soboty rano.

Ja niestety wydałem się już przy poprzednich edycjach, i po za kilkoma zabawkami niestety nie za bardzo mam co sprezentować młodemu narybkowi, ale będę koordynował całą akcję.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
15-06-15 14:53
Odp: [WSMK 2015] Giełda modeli
Jorzik

Na forum
Od 2008
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 14
Galerie - 23
Posty - 1 822
Projekt 50 Lat MM
Model Sd.Kfz 222 autorstwa Mario9, po uzgodnieniu z autorem odjechał do Poznania gdzie zostanie wręczony młodemu człowiekowi.
Fotkę zamieszczę tak szybko jak sie da.

Dzisiaj wieczorem model znalazł swojego nowego właściciela którym jest Arek. Bardzo był ucieszony z otrzymanego modelu. Dodatkowo
ode mnie otrzymał model Ki 27 który skleiłem w dwa dni.
Arek lubi majsterkować choć jeszcze nie ma doświadczenia w klejeniu takich modeli , ale kto wie...

Dziękuję w jego imieniu darczyńcy.

--

Post zmieniony (15-06-15 23:07)
16-06-15 07:27
mario9

Na forum
Od 2005
Relacje z galerią - 19
Galerie - 76
Posty - 1 314
Projekt 50 Lat MM
Klub
WAK - Wrocławska Anarchia Kartonowa
Nie ma za co dziękować:)
Mnie też ogarnia pewnego rodzaju "radocha" jak model, który kiedyś tam zbudowałem sprawił jeszcze komuś frajdę:)
Pozdrawiam Mariusz

Ostatnie wypociny ;)

Powietrze:
A6M5 Zero, A6M3 Zero, A6M2 Zero, MiG-21UM, HS-123, Su-27UBM, MiG-29MU.

Heavy metal:
D-350 Mazur, Vk 4501
16-06-15 16:59
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
A jednak ma sens taka akcja ;-)
Pozdrawiam!
Chopin

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować