Zaloguj się |Zarejestruj się
18-04-15 08:49
[Wsmk 2015] Wystawa ''Lotnictwo II Rzeczpospolitej"
Homik

Na forum
Od 2003
Relacje w toku - 2
Galerie - 1
Posty - 1 660
Jak wszystkim wiadomo idée fixe Lecha Kołodziejskiego jest ogólnie rozumiane lotnictwo IIRP postanowił on zorganizować w "małej sali" wystawę tematyczną z tym motywem przewodnim. Planuje urządzić ekspozycję modeli kartonowych (ale może nie tylko?), a także fotografii, rysunków, planów, instrukcji obsługi, książek etc z okresu dwudziestolecia międzywojennego. W tym miejscu apelujemy do wszystkich, którzy posiadają oryginalne materiały z epoki lub w każdy inny sposób chcą się przyłożyć do tej pod-wystawy o kontakt na mejla lech.kolodziejski(małpa)modele-kartonowe.com lub wak@konradus.com.
-----------------------------------------------------------------------
[www.facebook.com]
20-06-15 12:00
Odp: [WSMK 2015] Wystawa ''Lotnictwo II Rzeczpospolitej"
Jorzik

Na forum
Od 2008
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 14
Galerie - 23
Posty - 1 822
Projekt 50 Lat MM
Lechowi podziękowania za temat a w szczególności za te unikatowe knigi, obejrzałem sobie te otwarte strony i jest to zródło wiedzy bezcennej. Także plansze z dużymi rysunkami zawierały ciekawe tematy.
Mam nadzieję, iż przynajmniej paru kolegów to zainteresowało, bo to przecież historia naszych skrzydeł.
Dzięki.
23-06-15 22:57
Odp: [WSMK 2015] Wystawa ''Lotnictwo II Rzeczpospolitej"
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Jorzik trzeba było Lech-a przycisnąć gdzieś na boku ;-) Życia nie nastarczy żeby choć jakiś mały procent zrealizować modelarsko z dokumentacji, które On posiada :-) I to w stopniu najwyższej detalizacji! :-) To nawet warto tylko przejrzeć dla samej satysfakcji, że coś takiego się w rękach miało!
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować