Zaloguj się |Zarejestruj się
08-04-26 19:45
Re: Kiedy nowy Mały Modelarz?
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 803
W Rupieciarni - 1
@ Brystol: Tyś sam sobie w podpisie nabazgrał żeś gupi i lalalalala... więc no sorry...
@Rafał: W pełni się z Tobą zgadzam że MM to zdechły trup a redakcja to beton, który ma za przeproszeniem: "w pi***e" Czy się nowe modele ukażą czy nie...
Trzeba być totalnym matołem by nie dostrzegać, że tam zasiadają ludzie przyspawani do stołków którzy mają modelarzy gdzieś... zero świeżości, zero innowacyjności i grzanie kotletów na okrągło....
Mi To wisi i powiewa ale młodym adeptom zdecydowanie polecał bym na początek Kartonową Kolekcję Pawła, Proste WAK-i, Orliki, Sklej-Modele i kilka jeszcze wydawnictw, które oferują wysoką jakość, sklejalność przede wszystkim i różnorodność tematyczną w cenach przystępnych dla Małych Modelarzy zamiast potrójnych numerów bez żadnych gwarancji..."Bo dobry modelarz to i z gó**a ulepi...." a Wuja tam... Dobry modelarz sam sobie zaprojektuje a nie będzie w gó**e rzeźbił za nie wiadomo jaką kasę... Chodzi o młodych, by mogli się wyrabiać na rzetelnych modelach i ja już takich zauważam co zaczęli dłuuugo po mnie a kleją o wiele lepiej a niektórym nawet zazdroszczę zdolności.
GG 6801515

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 09-04-26 00:17.
09-04-26 15:48
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Brystol przecież wyjaśniłem wszystko białe na czarnym: mM to trup z jedynie słusznie minionej epoki. Mentalność redakcji nie zmieniła się, przez te wszystkie lata, ani o piędź. Oni nawet nie próbują gonić, dostosowywać się do obecnych realiów. Stoją na baczność w głębokim PRL-u i nawet nie próbują się ruszyć. I Jaroslav dobrze to ujął: nawet ślepy by to zauważył.

Pytasz o innych co próbowali skruszyć ten beton?? Od choćby Paweł Mistewicz, który po prostu odpuścił, bo uznał, że szkoda czasu i atłasu. Przyznał się do tego w rozmowie face to face. AWOT, Lech-u... i jeszcze paru innych.

I choć byś nie wiem jakim sentymentem darzył mM (jako i ja, bo na tym czasopiśmie się wychowałem i sam pamiętam laurki dla pań kioskarek i teczki trzymane pod ladą), to jest to mocno śmierdzące truchło, tylko doraźnie animowane elektrowstrząsami (animowane, bo nawet nie reanimowane), żeby się raporty i okienka w EXEL-u (Tak!! Tak!! EXEL-u!! Bo taka to nowoczesność w domu i zagrodzie) zgadzały, i jakoś dociągnąć/dorobić do emerytury. To już nawet nie jest skansen. To jest żałosny relikt leśnych dziadków, towarzyszy, obywatelek i obywateli.

Już wolałbym, żeby zgodnie z nazwą i ideą, w mM pojawiały się, na dawna modlę, modele sylwetkowe, czy pudełkowce na wzór floty desantowej, ale we współczesnej grafice, niż te niedopracowane edytorsko mastodonty, które może i fajne, ale dalece odstające od współczesnych standardów.

A co do twoich kuracji? No cóż. Widać jednak nie działają. Może dawki zbyt małe, albo trzeba zwiększyć częstotliwość?

Ja stosuję zdrowy rozsądek, obserwację otoczenia i język za przewodnika. Działa rewelacyjnie. Bardzo sobie te metody chwalę i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem. Polecam.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
10-04-26 21:00
Ryszard

Na forum
Od 2010
Relacje w toku - 27
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34
Posty - 11 070
W Rupieciarni - 20
Projekt 50 Lat MM
[www.janszach.webd.pl]
Nie psioczyć, jest w czym wybierać :-)
11-04-26 12:05
Akra
Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Posty - 7 084
Projekt 50 Lat MM
Czy jest gdzieś AKTUALNA lista oferowanych przez redakcję MM reprintów?
11-04-26 14:28
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Akra jeszcze jakiś czas temu była ns tronie LOK. Ale ostatnio to nawet strona im dobrze nie działa.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
11-04-26 14:44
Akra
Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Posty - 7 084
Projekt 50 Lat MM
Dlatego pytam...
11-04-26 20:03
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 803
W Rupieciarni - 1
Oj tam....Strona nie działa, wielkie mi halo... Przelewy na czas przychodzą to najważniejsze a kogo by tam jakaś strona obchodziła ;P
Cały czas jest o tym mowa i tylko do Brystola nie dociera :D
GG 6801515
11-04-26 23:49
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 087
W Rupieciarni - 1
Akra teraz to nawet sam nie wiem. Archiwalia czasem pojawiają się w rożnych internetowych sklepach modelarskich, ale to nie rozwiązuje problemu.

Jaroslav ot cały LOK ;-)
Pozdrawiam!
Chopin

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować